Rokottaja ja rokotettava keskustelevat Messukeskuksen rokotuspisteellä.

60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat saavat koronarokotuksen kolmannen annoksen ilman ajanvarausta

60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat saavat nyt koronarokotuksen kolmannen annoksen ilman ajanvarausta rokotuspisteiltä. Näihin ryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen annoksen, kun vähintään 3 kuukautta on kulunut toisesta annoksesta. Rokotettavan tulee olla 18 vuotta täyttänyt.

Rokotukset annetaan keskitetyillä rokotuspisteillä Messukeskuksessa, Jätkäsaaressa, Malmilla, Myllypurossa ja Kannelmäessä. Katso rokotuspisteiden sijainnit ja aukiolot osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

”Haluamme varmistaa, että yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat helsinkiläiset saavat kolmannet rokotukset mahdollisimman nopeasti. Iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien rokotukset on tärkeä turvata, koska heillä on suurempi riski sairastua vakavaan koronatautiin”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Ajan kolmanteen rokoteannokseen voi myös varata

Nopeimmin ajan voi varata osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (auki arkisin klo 8-16).

Ajanvarausjärjestelmään on avattu yli 60-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien helsinkiläisten kohdennettuja aikoja. Mikäli jo varatun rokotusajan haluaa aikaistaa, sen voi tehdä perumalla ajan ja varaamalla uuden osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Kolmansia rokoteannoksia annetaan myös 18–59-vuotiaille aikuisille. 18–59-vuotiaiden täytyy varata aika kolmanteen annokseen.

Varaudu jonottamaan rokotukseen

Rokotuspisteissä ei ole erillisiä odotustiloja. Varaudu jonottamaan ja pukeudu sään mukaan. Mikäli olet varannut rokotusajan, saavuthan rokotukseen täsmällisesti.

Rokotuksen saa näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia

Rokotuksen saa näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Henkilön kuuluminen riskiryhmiin tulee pyydettäessä osoittaa rokotuspisteellä. Tämän voi osoittaa sairaskertomuksen kopiolla tai Omakanta-palvelusta poimitulla tiedolla.

Lisätietoa

Kuva: Virpi Velin