Sininen piirretty hahmo vaaleanpunaisella taustalla.

55 000 helsinkiläistä on varannut ajan influenssarokotukseen

Helsinkiläisten riskiryhmiin kuuluvien ja heidän lähipiirinsä rokottaminen alkoi maanantaina 1.11. Ajanvaraus aukesi 25.10. Influenssarokotuksia annetaan maanantaista perjantaihin neljän viikon ajan.

– Influenssarokotusten antaminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Aikoja on varattu tähän mennessä noin 55 000. Influenssarokotuksen saa ajanvarauksella koronarokotuspisteillä, jotka ovat hyvien kulkuyhteyksien varrella, joten ihmiset ovat löytäneet hyvin perille, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Maksuttomia influenssarokotuksia saavat riskiryhmiin kuuluvat sekä heidän lähipiirinsä. Riskiryhmät ja lähipiirin tarkka määritelmä näkyvät täällä.

Influenssarokotuksen saa ainoastaan ajanvarauksella. Nopeimmin rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa influenssarokotus.hel.fi. Ajan voi varata myös soittamalla numeroon 09 310 46300.

– Välillä on syntynyt jonoa rokotuspisteillä. Kehotamme siksi kaikkia saapumaan täsmällisesti rokotukseen. Valitettavasti rokotuspisteille ei saada mahdutettua erillisiä odotustiloja ja jonotus tapahtuu osin ulkona. Sään mukaisesti pukeutuminen on näin syksyllä tärkeää, Lukkarinen kertoo.

Saat halutessasi influenssarokotuksen kanssa samaan aikaan koronarokotuksen kolmannen annoksen, jos olet rokotusvuorossa kolmannen annoksen osalta. Sinun ei tarvitse tässä tapauksessa varata erikseen aikaa koronarokotukseen. Varaa tässä tapauksessa aika ainoastaan influenssarokotukseen.

Influenssa- ja koronarokotuksia saa rokotuspisteillä maanantaista torstaihin kello 8.15–18 ja perjantaina kello 8.15–16.

Lue lisää

Helsinkiläisten influenssarokotukset 2021 - influenssarokotus.hel.fi

Näin varaat ajan influenssarokotukseen verkossa

Kuva: Miltton