Piirretty kettu perhekeskuksen seinällä.

5–7-vuotiaille lapsille tarjotaan koronarokotuksia perhekeskuksissa

5–7-vuotiaita lapsia rokotetaan 18.1. lähtien Itäkadun perhekeskuksessa (Tallinnanaukio 1) ja Kallion perhekeskuksessa (Toinen linja 4 C). Rokotukseen täytyy varata aika. Ajan voi varata nopeimmin osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi varata myös puhelimitse numerosta 09 310 46300 (arkisin klo 8–16).

Jos lapsella on todettu laboratoriotestillä varmennettu koronavirustartunta, hänelle suositellaan rokotetta aikaisintaan 6 kuukauden kuluttua varmennetusta tartunnasta.

Lapsi rokotetaan vain molempien huoltajien suostumuksella

Rokottamiseen edellytetään molempien huoltajien suostumus. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla rokotusta varten allekirjoitettu kirjallinen suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta täällä.

Rokotuksen saa henkilötodistuksella

Rokotuksen saa todistamalla lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla.

5–7-vuotiaille lapsille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Lisätietoa rokotteista on THL:n verkkosivuilla. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

1.–5.-luokkalaisia rokotetaan kouluilla ja perhekeskuksissa

1.–5.-luokkalaisia rokotetaan kouluilla ensi viikosta lähtien. Kouluissa tapahtuviin rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa. 1.–5.-luokkalaisten tulisi hakea rokotus ensisijaisesti koululta. Jos 3.–5. luokkien oppilaan huoltaja haluaa tulla mukaan rokotukseen tai jos oppilas ei ole rokotusajankohtana koulussa, hän voi saada rokotuksen ajanvarauksella Itäkadun ja Kallion perhekeskuksista.

Lisätietoa

Kuva: Virpi Velin

Uutinen on julkaistu 14.1. ja sitä on päivitetty 17.1.