Hoitaja laittaa laastarin rokotetulle.

5–11-ikäisiä lapsia rokotetaan 29.1. Jätkäsaaressa ja perhekeskuksissa

Lauantaina 29.1. riskiryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille lapsille tarjotaan toisia koronarokoteannoksia ilman ajanvarausta Jätkäsaaren rokotuspisteellä. 5–11-vuotiaille perusterveille lapsille tarjotaan 29.1. ensimmäisiä rokoteannoksia ajanvarauksella Kallion ja Itäkadun perhekeskuksissa.

Aika rokotukseen perhekeskuksissa varataan nopeimmin osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi varata myös puhelimitse numerosta 09 310 46300 (arkisin klo 8–16).

Jos lapsella on todettu laboratoriotestillä varmennettu koronavirustartunta, hänelle suositellaan rokotetta aikaisintaan 6 kuukauden kuluttua varmennetusta tartunnasta. Toisen rokoteannoksen voi saada 6–12 viikkoa ensimmäisen jälkeen.

Lapsi rokotetaan vain molempien huoltajien suostumuksella

Rokottamiseen edellytetään molempien huoltajien suostumus. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla rokotusta varten allekirjoitettu kirjallinen suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta täällä.

Rokotuksen saa henkilötodistuksella

Rokotuksen saa todistamalla lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla.

5–11-vuotiaille lapsille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Lisätietoa rokotteista on  THL:n verkkosivuilla. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisätietoa

Kuva: Virpi Velin