Malmin koronarokotuspiste.

45–49-vuotiaiden helsinkiläisten koronarokotukset alkavat

Koronarokotuksen saavat seuraavaksi tänä vuonna 45–49 vuotta täyttävät helsinkiläiset eli vuosina 1972–1976 syntyneet.

Rokotusajanvaraus aukeaa ensi maanantaina 10. toukokuuta. Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300.

Nopeimmin ajan voi varata verkosta. Ajanvarausnumero on auki arkisin kello 8–18. Rokotusten alkamisesta ilmoitetaan myös muun muassa lehti-ilmoituksilla.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Tarkempaa tietoa helsinkiläisten koronarokotuksista saa koronarokotus.hel.fi-sivuilta.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä aina sitä mukaa kun niitä saadaan. Jo 200 000 helsinkiläistä on saanut ensimmäisen rokotuksen.

Terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarisen mukaan koronaepidemian kulkuun ja kestoon vaikuttaa se, miten hyväksi rokotuskattavuus nousee.

– Jo nyt on nähtävissä rokotusten vaikutus vanhemmissa ikäryhmissä. On kuitenkin huomattava, että korona ei ole pelkästään ikääntyneiden tauti eikä rokotuksen teho ole 100 prosenttinen. Tämän vuoksi mahdollisimman monen meistä olisi käytävä ottamassa rokotus, jotta epidemia joku päivä loppuisi ja päästäisiin takaisin normaalimpaan arkeen, Lukkarinen kertoo.

Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. Pfizerin rokotteella rokotetaan tällä hetkellä 16–64-vuotiaita. 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat rokotetaan AstraZenecan rokotteella tai halutessaan Pfizerin rokotteella. Valinnan voi tehdä sekä verkko- että puhelinajanvarauksessa. Rokotetta ei voi valita rokotuspisteellä.

Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Rokote on maksuton ja vapaaehtoinen.

Henkilölle, joka on jo sairastanut koronavirustaudin, tarjotaan rokotusta siinä vaiheessa, kun oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Lisää aiheesta
Helsinkiläisten koronarokotukset

Kuva: Virpi Velin