Uudenvuoden vastaanotto Kansalaistorilla muuttaa keskustan liikennejärjestelyjä

30.12.2016 12:00

Helsingin kaupungin uudenvuoden vastaanotto järjestetään tänä vuonna Kansalaistorilla. Tapahtuma on samalla Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden avaus. Liikennejärjestelyt muuttuvat Kluuvin, Kampin sekä Etu- ja Taka-Töölön alueella.

Autoliikenne
Tapahtuman liikennejärjestelyjen rakentaminen alkaa vaiheittain aattoiltana Mannerheimintiellä noin kello 18 Kaivokadun ja Arkadiankadun välillä. Mannerheimintie katkaistaan kokonaisuudessaan läpiajolta kello 20 väliltä Kaivokatu–Helsinginkatu. Mannerheimintietä etelään kulkeva liikenne ohjataan Helsinginkadulle ja Runeberginkadulle. Mannerheimintie avataan uudelleen liikenteelle 1.1.2017 klo 06.00 mennessä.

Mannerheimintielle johtavat sivukadut on suljettu liikenteeltä. Huolto- ja tontilleajo tapahtuu Cygnaeuksenkadun kautta, jota reittiä myös taksit voivat käyttää liikuntarajoitteisten tuomiseen tapahtuma-alueen läheisyyteen. Paikalla on liikenteenohjaajia.

Pohjoinen- ja Eteläinen Rautatiekatu on suljettu välillä Arkadiankatu–Mannerheimintie.

Ruuhkautumisen välttämiseksi etelän suunnasta Erottajankatua pohjoiseen tuleva liikenne ohjataan Eteläesplanadille ja Pohjoisesplanadin liikenne ohjataan Lönnrotinkadulle ja Mannerheimintietä etelän suuntaan. Järjestely on käytössä kello 20 alkaen ja puretaan tapahtuman purkutöiden edistymisen ja yleisömäärän mukaan aamuyöllä.

Jalankulku ja pyöräily
Kampin keskuksen ja Narinkkatorin suunnasta on kulkuyhteys Kansalaistorille Simonkatu-Mannerheimintie reittiä. Baana on suljettu turvallisuussyistä Pikkuparlamentin kohdalta, josta on yhteys Arkadiankadulle ja edelleen tapahtumapaikalle. Esteetön reitti: Runeberginkadun kohdalta ylös Baanalta.

Pysäköintirajoitukset
Runeberginkadulla on pysäköinti kielletty molemmin puolin katua 31.12.2016–1.1.2017 välillä Mannerheimintie-Hietaniemenkatu liikenteen sujumisen varmistamiseksi. Alueelle ei saa pysäköidä siirtokehotusten voimassaoloaikana. Vastaavat rajoitukset ovat voimassa myös Töölönlahdenkadulla ja Alvar Aallon kadulla.

Joukkoliikenne
Tapahtuma-alueella kulkevien linja-autojen lähtö- ja päätepysäkeissä on poikkeusjärjestelyjä. Lähijuna- ja metroliikenteessä on lisävuoroja. Joukkoliikenteen järjestelyistä saa lisätietoja HSL:n verkkosivuilta, www.hsl.fi.

Tapahtumayleisöä pyydetään saapumaan paikalle joukkoliikennettä käyttäen.

Tutustu liikenteen poikkeusjärjestelyihin >>

Lisätietoja:
liikennejärjestelyt, Stara Tapio Vauhkonen, puh. 09 310 39010
liikennejärjestelyt, rakennusvirasto Tiia Vilén, puh. 09 310 39541
tapahtuma, tapahtumayksikkö Erika Poikolainen, puh. 09 310 25876
joukkoliikenne, www.hsl.fi, www.reittiopas.fi

JAA