Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A

Tapulin leikkipuistoalue kunnostetaan ja uudistetaan

Tapulin leikkipuistoalueen tuleva uudistus on herättänyt kysymyksiä alueen asukkaiden keskuudessa.

Leikkipuisto Tapulin ulkoalue kunnostetaan eri ikäryhmiä palvelevaksi erikoistason esteettömäksi asukaspuistoksi. Puiston välineistö ja kalusteet uusitaan, uusia reittejä rakennetaan ja puiston toiminnot jäsennellään uudelleen.

Yleisten töiden lautakunta hyväksyi Maatullin puiston ja siihen kuuluvan Tapulin leikkipuistoalueen parannusten suunnitelman 14.3.2017. Puistosuunnitelma pohjautuu voimassa olevaan asemakaavaan ja Maatullinpuiston yleissuunnitelmaan.

Uusi aidoin rajattu leikkipaikka sijoittuu lähemmäs Maatullin ala-astetta, keskeiselle paikalle puistoon. Leikkipaikan toiminnot on jaettu erilaisiin leikkialueisiin. Keinu- ja kiipeilyalueen lisäksi puistossa on pienten lasten pyöräilyrata sekä hyppelyalue trampoliineilla. Uusi vesileikkialue on suunniteltu matalaksi painanteeksi, johon voi pumpata matalilla käsipumpuilla vettä ja seurata veden virtausta. Pienten puolella hiekkalaatikko, karuselli sekä keinut sopivat myös liikuntaesteisille leikkijöille. Esteettömyys on huomioitu myös leikkipaikan pintamateriaaleissa ja oleskeluvarusteissa. Puiston sisääntulon yhteydessä on esteettömät pysäköintipaikat.

Alueelta poistettavaa koira-aitausta korvaamaan on rakennettu uusi aitaus Tapulikaupungin liikuntapuiston pohjoispuolelle Puustellinmetsään.

Puiston suunnittelu on tehty yhteistyössä paikallisten leikkipuisto-ohjaajien sekä alueen asukkaiden kanssa. Suunnitelma on ollut nähtävillä 5.−25.10.2016 Tapulin leikkipuiston ilmoitustaululla. Uudistus on saanut paljon positiivista palautetta. Puiston asiakkaiden toiveesta puistoon lisättiin liukumäki sekä leikkimökit.

Puiston kunnostus ei vaikuta leikkipuistorakennukseen toistaiseksi, vaan toiminta voi jatkua ennallaan. Tavoitteena on, että vanhassa rakennuksessa voi leikkiä siihen asti, että korvaavat tilat ovat leikkivalmiit.

Lisätiedot
puistosuunnitelma: projektinjohtaja Jouni Sivonen, rakennusvirasto, puh 050 559 2104, etunimi.sukinimi@hel.fi

JAA