Esimerkki mahdollisesta parklet-ruudun käytöstä.

Parklet-ruutujen vuokraus alkaa Helsingissä

23.05.2016 14:13

Kivijalkayritys voi nyt hakea oikeutta liiketilansa edustalla sijaitsevan pysäköintiruudun parklet-käyttöön. Yleisten töiden lautakunta hyväksyi ehdotuksen parklet-kokeilusta 17.5.2016.

Parkletilla tarkoitetaan pysäköintiruutua, joka otetaan tilapäisesti muuhun käyttöön. Yritys voi käyttää ruutua esimerkiksi kahvilan terassina tai puistona tai laittaa sinne muuta tilaan sopivaa toimintaa.

Yrittäjä hakee parklet-oikeutta rakennusvirastolta hakemuslomakkeella. Pysäköintiruudun soveltuvuutta parklet-käyttöön voi myös tiedustella sähköpostitse ennen hakemuksen jättämistä osoitteesta hkr.ulkoilma@hel.fi. Paikan soveltuvuus arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Parklet-ruutujen määrää valvotaan ja yhdelle korttelivälille voidaan myöntää luvat enintään kahdelle ruudulle. Rakennusvirasto myös pitää huolen, ettei asukkaiden pysäköintimahdollisuuksia haitata merkittävästi.

Parklet-vuokrauksen kokeilujakso toteutetaan vuosina 2016 ja 2017, jolloin ruutuja vuokrataan kesäkaudeksi eli huhti–lokakuuksi. Kokeilualue kattaa Helsingin kantakaupungin lukuun ottamatta kävelykeskustan aluetta. Jakson aikana parklet-ruudun vuokrauksessa käytetään kaupungin terassihinnastoa.

Lisätietoja:

Rakennusviraston parklet-ohjeet

lakimies Antti Mäkinen, rakennusvirasto p. 09 310 38655
suunnittelija Elli Alho, rakennusvirasto, p. 09 310 39965

JAA