Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Töölönlahdella rakennettiin puistoa viime vuonna. Kuva: Lauri Rotko

Katujen ja puistojen rakentamiskohteet kartalla

Helsingissä rakentamiskohteina olevat katu- ja puistohankkeet on julkaistu Helsingin kaupungin karttapalvelussa osoitteessa http://kartta.hel.fi. Kartalle viety aineisto helpottaa ja havainnollistaa kaupungin rakentamishankkeisiin tutustumista. Hankkeet aukeavat karttapalvelun vasemman reunan valikon kohdasta Kadut ja puistot: Katu- ja puistohankkeet.

Aineisto sisältää Helsingin katujen ja puistojen kuluvana vuonna käynnissä olevat ja käynnistyvät rakentamiskohteet. Karttapalvelussa esitetään katu- tai puistokohteen suuntaa antava aluerajaus, arvio hankkeen toteuttamisajankohdasta ja lyhyt hanke-esittely. Aluerajaus ja muut tiedot saattavat poiketa todellisesta työmaasta. Joissakin kohteissa on katsottavissa myös suunnitteluaineistoja, kuten katu- tai puistosuunnitelma.

Katukohteita rakennetaan usein vaiheittain: ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan katu liikennöitävään kuntoon ja toisessa vaiheessa toteutetaan pinta- ja viimeistelytyöt. Kadun viimeistelytyöt on tarkoituksenmukaista tehdä vasta alueen tonttien rakentamisen jälkeen, joten kohteen arvioitu valmistumisvuosi voi olla pitkällä tulevaisuudessa. Kohteen tietoja ja aineistoja päivitetään hankkeen edetessä ja aikataulujen tarkentuessa, mutta tiedoissa voi esiintyä puutteita ja virheitä.

Kartalla ei pääsääntöisesti esitetä pieniä työkohteita tai muiden toimijoiden katu- tai puistoalueelle mahdollisesti ulottuvia rakentamistöitä.

JAA