Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kuva: Mikko Uro

Järjestä siivoustalkoot puhtaamman Helsingin puolesta

Kevätsiivoustalkoiden aika lähestyy jälleen ja helsinkiläiset voivat järjestää talkoita 4.4. – 29.5.2016.

Talkoojärjestäjäksi voi ilmoittautua 21.3.alkaen rakennusviraston asiakaspalveluun, p. 09 310 39000 tai käymällä paikan päällä osoitteessa Elimäenkatu 5.

Parhaita siivouskohteita ovat yleiset viheralueet, kuten metsiköt, puistot, tien pientareet ja rannat. Kiinteistöjen tontit ja piha-alueet eivät kuulu talkoiden piiriin. Viime vuonna talkootapahtumia järjestettiin 189 ja reippaita talkoolaisia oli jopa yli 22 000.

Talkoojärjestäjä ilmoittaa talkooajankohdan rakennusvirastoon ja saa käyttöönsä roskapihdit ja jätesäkit. Myös muita työvälineitä voi lainata. Välineet toimittaa alueellinen viherurakoitsija, joka on joko Helsingin kaupungin Stara tai yksityinen urakoitsija. Viherurakoitsija noutaa pois täydet säkit ja isomman irtoroskan talkootapahtuman jälkeen.

Ilmoittautuessaan talkoojärjestäjä saa alueellisen yhdyshenkilön yhteystiedot ja voi tarvittaessa vielä sopia talkoiden yksityiskohdista.

Merenrannat puhtaiksi roskista
Rantojen ja meren roskaantuminen on paheneva ongelma. Erityisesti muovien käyttö on lisääntynyt voimakkaasti ja yhä suurempi osa muovista päätyy meriin. Kutsumme kaupunkilaiset lauantaina 23.4. rantojensiivoustalkoisiin Munkkiniemenrantaan.

Rantojensiivoustalkoot ovat osa Helsingin Itämeri-toimenpideohjelmaa 2014 - 2018 ja Itämerihaastetta. Myös Tallinnan, Pietarin ja Turun kaupungit järjestävät suuret rantojensiivoustalkoot 23.4. ja teemme yhteistyötä kaupunkien kesken.

Voit siivota myös omaa lähirantaasi ja ilmoittaa rantatalkoosi rakennusvirastoon. Lisätietoja tulee lähiaikoina sivuille www.itamerihaaste.net ja www.hyvakasvaa.fi.

Lisää rantojen siivoustalkoista: http://www.siistibiitsi.fi/

Kevätsiivoustalkoita tukee myös HSY.

Lisätietoja:
Riitta Partanen, rakennusvirasto, p. 040-719 0824, sähköposti riitta.partanen@hel.fi 

JAA