Eteläisen Helsingin liikennemerkit ja pysäköintipaikat avoimena datana

01.02.2017 15:10

Helsingin kaupungin rakennusvirasto on julkaissut avoimena datana eteläisen Helsingin liikennemerkit ja pysäköintipaikat.

Yksittäisellä pysäköintipaikalla on tietoja muun muassa siitä, kuinka monta autopaikkaa kadunvarsipysäköintipaikalla on. Pysäköintipaikalla on lisäksi tietoina muun muassa pysäköintiajat, mikäli konenäkö on ne tunnistanut. Liikennemerkkien ominaisuustietoina on muun muassa tieliikenneasetuksen säätämä numeerinen arvo, esimerkiksi 372 pysäköinti kielletty.

Liikennemerkit on tunnistettu koneellisesti automaattisen kuvantunnistuksen avulla. Pysäköintipaikat on piirretty käsin hyödyntäen liikennemerkkejä, ilmakuvia, liikenteenohjaussuunnitelmia sekä katunäkymäkuvia.

Aineisto löytyy rajapinnan kautta: http://www.hri.fi/fi/dataset/etela-helsingin-liikennemerkit-ja-pysakointipaikat

Aineisto on syksyltä 2015, eikä sitä ole sen jälkeen päivitetty. Siksi aineistossa on virheitä, joiden perusteella sitä ei voi käyttää edes ohjeellisena pysäköintitietona. Aineisto on tarkoitettu ainoastaan pilottikäyttöä ja testauksia varten, eikä sitä tule käyttää missään tuotantoversioissa tai -sovelluksissa. Aineistoon ei voi vedota missään oikeustoimissa.

Aineisto on laadittu automaattisen kuvantunnistuksen ja sen tuomien hyötyjen testaamista varten. Laajempaa kuvausta ja jatkuvan ylläpitoprosessin tarvetta tarkastellaan.

Lisätietoja:

Pysäköinti ja liikennemerkit:
projektipäällikkö Oskari Rantanen, puh. 09 310 38604
projektipäällikkö Lauri Uski, puh. 09 310 39638

Tekniikka:
tietohallintovastaava Jere Metsävuo, puh. 09 310 39694

JAA