Suoraan sisältöön
Etusivu
               SVENSKA | Muut kielet ▼
A A A
Mäkitorpantie 30, Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy

Raikasta täydennysrakentamista Oulunkylään

Oulunkylään rakennetaan nelikerroksinen asuinrakennus ja maanalainen autohalli purettavan myymälärakennuksen paikalle. Samalla tontilla sijaitsee vuonna 1970 rakennettu kolmikerroksinen asuinkerrostalo, jossa on maanpäällinen kellarikerros.

Uudisrakennus eheyttää alueen kaupunkikuvaa. Kaupunkikuvaneuvottelukunnan mukaan rakennus on raikas tulkinta alueen 1960-luvun asuntoarkkitehtuurista, ja se sopeutuu ympäristöönsä hyvin syvärunkoisuudestaan huolimatta. 

Rakennuksen julkisivumateriaaleina käytetään kadun ja pihan puolella valkoista ja harmaata kuitusementtilevyä sekä rakennuksen päädyissä taitettua valkoista lämpörappausta. Tehosteväreinä käytetään tummasinistä ja punaista. Asuntojen parvekkeet lasitetaan. Rakennus näyttää kadun puolelta kolmekerroksiselta, koska neljäs kerros on sisäänvedetty.

Rakennukseen on suunniteltu asuntojen ja autohallin lisäksi kerhotila, sauna, talopesula, kuivaushuone ja varastotiloja. Pihan oleskelu- ja leikkialueet sekä kulku- ja pelastustiet ovat uuden ja vanhan asuinrakennuksen yhteiskäytössä.

Uudisrakennus tuo alueen enimmäkseen 1960-luvulla rakennettujen asuntojen vaihtoehdoksi 20 nykyvaatimukset täyttävää huoneistoa. Helsingin tavoitteena on, että 30 prosenttia asuinrakentamisesta toteutetaan täydennysrakentamisena.

Kohteen pääsuunnittelija on arkkitehti Kirsi Korhonen Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy:stä. 

Kohteen kuvan saa Helsingin kaupungin aineistopankissa.

Yhteensä 240 asuntoa Oulunkylään ja Jätkäsaareen

Luvan sai lisäksi mm. kaksi asuinkerrostaloa, jotka rakennetaan Jätkäsaareen. Seitsemänkerroksinen asuinkerrostalo nousee Bahamankatu 6:een ja kahdeksankerroksinen Aalto-yliopiston opiskelija-asuntola Atlantinkatu 7:ään. Rakennuslautakunta myönsi luvat yhteensä 240 asunnolle.

 

Lisätietoa:

Päätöstiedotteeseen on koottu Helsingin rakennuslautakunnan kokouksessa 16.2. tehdyt päätökset.

Kokouksen esityslista (pdf)

Kokouksen virallinen pöytäkirja (3/2016) julkaistaan myöhemmin rakennusvalvonnan verkkosivuilla.

JAA