Ilotulitus Töölönlahdella

Uudenvuoden ilotulitteiden käyttöä rajoitetaan Helsingissä

Helsingin kaupungin pelastuslaitos rajoittaa ilotulitteiden ja paukkupommien käyttöä Helsingissä uudenvuoden aattona ja -päivänä. Kielto ei koske uuden vuoden vastaanottotilaisuuksiin liittyviä ilotulitusnäytöksiä, joista on tehty asianmukainen ilmoitus poliisille ja muille viranomaisille.

Ilotulitteiden ja paukkupommien käyttö on kielletty 31.12.2016 klo 18.00–1.1.2017 klo 02.00 välisenä aikana Helsingissä seuraavilla alueilla:

 • Ydinkeskustan alue mukaan lukien seuraavat katualueet: Yliopistokatu – Mikonkatu - Rautatientori - Asema- ja Elielinaukio – Postikuja – Mannerheiminaukio – Paasikivenaukio – Salomonkatu – Narinkkatori – Simonkatu – Mannerheimintie – Erottaja – Eteläesplanadi – Kauppatori – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senaatintori
 • Suomi 100 -avajaiset Töölönlahdella ja Kansalaistorilla: Kansalaistori – Musiikkitalo – Eduskuntatalon alue – Kansallismuseon alue – Finlandia-talo – Töölönlahden tapahtumapuisto – Hesperian puisto – Kansallisooppera ­– Mäntymäen kenttä – Mäntymäki ­– Linnunlaulu – Keskustakirjaston alue – Kiasma. Erillinen kartta tästä alueesta löytyy liitteestä 2.
 • Puistot: Sinerbrychoffin puisto, Kaisaniemi, Kaivopuisto ja Vanha kirkkopuisto (ns. Ruttopuisto)
 • Ostoskeskukset: Oulunkylä, Ylä-Malmin tori, Pihlajamäki, Kontula, Itäkeskuksen kauppakeskus ja Tallinnanaukio
 • Torit: Ala-Malmin tori, Töölöntori, Maatullinaukio, Hakaniemien tori ja Kannelmäen Sitratori
 • Muut alueet: Kannelmäen Sitratorin, Nuorisotalon ja Kannelmäen asema-alueet, Malminkartanon aukio ja Malminkartanon asema-alueet, Vaasanaukion alue, Ympyrätalon alue sekä Helsingin Kauppahallin tausta-alue pysäköintialueineen

Muilla kuin edellä mainituilla Helsingin kaupungin alueilla on ilotulitteiden käyttö sallittu 31.12.2016 klo 18.00 – 1.1.2017 klo 02.00 välisenä aikana. Käyttö edellyttää seuraavia asioita:

 • Ilotulitteita ei saa luovuttaa alle 18-vuotiaille eikä päihtyneille.
 • Suojalasien käyttö ilotulitteiden ampujalle on lain nojalla pakollista.
 • Ilotulitteiden käsittelyssä noudatetaan riittävää varovaisuutta vahinkojen ehkäisemiseksi.
 • Ilotulitteet ammutaan avoimella paikalla pois päin ihmisistä ja asutuksista.
 • Käyttäjä on velvollinen siistimään jälkensä kaupungin omistamalla maalla.
 • Ilotulitteiden käyttäjä on velvollinen korvaamaan mahdollisesti aiheuttamansa vahingot ja erityisesti on otettava huomioon, että punaisten hätärakettien sekä ampuma-aseiden käyttö ilotulitukseen on ehdottomasti kielletty.

Pelastusviranomaiset valvovat kaikkia ilotulitteiden myyntipisteitä 27.–31.12.2016 välisenä aikana. Huomioita kiinnitetään erityisesti varastoinnin ja järjestelyiden turvallisuuteen sekä siihen, että ilotulitteita ei luovuteta alle 18-vuotiaille eikä päihtyneille.

 

Linkit ohjeisiin ja lisätietoihin

Ohje ilotulitteiden käytöstä ja kieltoalueista

Suomi 100 avajaisjuhlien ilotulitteiden kieltoalueet

Linkki Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) ilotulitusohjeet sivustolle http://ilotulitus.info/