Pelastuslaitos ei järjestä asemavierailuja - palotarkastukset järjestetään turvatoimia noudattaen

Turvallisuuskoulutuksia pidetään pääsääntöisesti etäopetuksena. Lähiopetusta voidaan järjestää pienryhmille sekä toteuttaa alkusammutusharjoittelua ulkona. Palotarkastuksia tai turvallisuuskoulutuksia ei toteuteta sairaaloissa, hoivakodeissa tai vastaavissa ympäristöissä riskiryhmään kuuluvien suojelemiseksi. Palomuseo on avoinna normaalisti, ryhmävierailuilla enimmäiskoko on 15 henkilöä. Suosittelemme maskin käyttöä koulutuksissamme ja museovierailuilla. Huomioithan, että et voi osallistua, jos olet vähänkään oireinen.

Palotarkastuksia jatkamme erillisiä varotoimia noudattaen. Tarvittaessa tälle vuodelle suunnitellun määräaikaisen palotarkastuksen sijaan teemme asiakirja- ja/tai etävalvontaa ja määräaikainen palotarkastus siirtyy vuodelle 2021. Näin toimimme esimerkiksi palvelutalojen ja muiden riskiryhmien rakennusten osalta.

Mikäli jo sovittuja tarkastuksia, koulutuksia tai muita toimenpiteitä on pakko perua tai tarkentaa järjestelyjä, olemme yhteydessä asiakkaaseen. Mikäli sinulla on jotain kysyttävää järjestelyistä, olethan yhteydessä meihin.

Asemavierailuja emme toistaiseksi järjestä koronatilanteesta johtuen.

Ethän soita hätänumeroon, jos epäilet saaneesi koronatartunnan. Koronavirusneuvonta palvelee helsinkiläisiä numerossa 09- 310 10024 arkisin kello 7–20. Muina aikoina koronavirustartuntaan liittyvissä asioissa neuvoo Päivystysapu, p. 116 117.

Hoitoohjeita saat omasta terveyskeskuksesta https://www.hel.fi/Helsinki/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/terveysasemat/. Ajankohtainen tieto kaupungin palveluista löytyy Helsingin kaupungin kotisivuilta www.hel.fi

Pelastuslaitos suorittaa edelleen kiireellisen ensihoidon ja pelastustoimen tehtävät. Apua hätätilanteessa saa hätänumerosta 112.