Huolehditaan jokaisen koti paloturvalliseksi – Paloturvallisuusviikkoa vietetään 27.11.-3.12.


Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on läheisten ihmisten paloturvallisuudesta huolehtiminen. Kampanja haluaa kiinnittää huomiota varsinkin ikäihmisten paloturvallisuuteen, koska heidän toimintakykynsä saattaa olla heikentynyt ja he ovat yliedustettuina palokuolemissa. Helsingin kaupungin pelastuslaitos haastaa jokaisen parantamaan omaa tai läheistensä kodin turvallisuutta.

Paloturvallisuusviikko haastaa jokaista parantamaan niiden ikäihmisten kodin turvallisuutta, jotka asuvat kotonaan mutta joiden toimintakyky on rajallinen. Valtakunnallisesti noin puolet palokuoleman uhreista on yli 65-vuotiaita. Tie paloturvallisuuden parantamiseen käy heidän lähipiirinsä kautta. Vuoden 2021 Paloturvallisuusviikko käynnistyy virallisesti 27.11. Päivä Paloasemalla -tapahtumilla.

Viime vuodesta tuttua virtuaalista paloasemaa on päivitetty uusilla jännittävillä osioilla, ja se on avoinna 20.11.-3.12. osoitteessa https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/. Paloaseman kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Paloturvallisuusviikon viestiä tuo mediassa esiin tänäkin vuonna joukko tuttuja kasvoja. Jalkapalloilija Joel Pohjanpalo ja Huuhkajien huoltaja Gunnar Yliharju treenaavat tulipalosta poistumista. Somevaikuttajat Lotta ja pappa käyvät läpi kodin turvallisuuden tarkastuslistaa. Somesta tuttu Jennifer Käld ja mummo tuovat kampanjan turvallisuusviestintään ruotsin kielen entistä vahvemmin mukaan. He kaikki muistuttavat Paloturvallisuusviikon tunnuksella, että on tärkeää pitää #PaloHallussa!

Lisätietoja:
https://paloturvallisuusviikko.fi

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana Pelastuslaitokset, Pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Kirkkohallituksen Diakonian ja sielunhoito, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto, Vanhustyön Keskusliitto sekä Valli ry. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto.