Palovaroittimen testaus

Helsingin pelastuslaitos ja aikuissosiaalityö ryhtyvät yhteistyöhön kotien turvallisuuden parantamiseksi

Ensimmäisenä konkreettisena yhteistyön muotona on palovaroittimien jakelu sosiaalitoimiston kautta. Kampanja käynnistyy kansallisella Paloturvallisuusviikolla, jota vietetään tänä vuonna 21. marraskuuta -1. joulukuuta.   

- Jakamamme palovaroittimet on varustettu pitkäikäisillä paristoilla, joita ei tarvitse lainkaan vaihtaa palovaroittimen käyttöiän aikana (5-10 vuotta). Riittää, että varoittimen kiinnittää kattoon, kertoo turvallisuusviestinnän suunnittelija Annukka Saine-Kottonen Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta.

Jakelu toteutetaan Myllypuron palvelupisteessä. Sosiaalitoimistossa asioivat voivat saada varoittimen mukaansa, jos sitä tarvitsevat. Palovaroittimien tarve kartoitetaan aikuissosiaalityössä ajan varanneiden kanssa yksitellen.

Yhteistyötä on tarkoitus jatkaa ja laajentaa sen toimintamuotoja vuonna 2021 nyt saatavien ensimmäisten kokemusten perusteella.  

- Sanotaan, että palovaroitin on halpa henkivakuutus, mutta senkin hankinta saattaa jäädä, jos talous on tiukilla, jatkaa Annukka Saine-Kottonen.