Palomies sammuttaa tulipaloa liekkien keskellä

Helsingin Pelastuskoulun haku on auki!

Helsingin Pelastuskoulun pelastajakurssi 46 haku on avattu vuoden alussa ja hakuaikaa on 4.2.2022 saakka.

Pelastajakoulutus on kaksivuotinen ammatillinen koulutus, joka valmistaa pelastajan ammattiin. Pelastuskoulun opetussuunnitelma noudattaa valtion Pelastusopiston opetussuunnitelmaa täydennettynä pääkaupungin erityispiirteiden opinnoilla. Opinnot valmistavat turvallisuuden asiantuntijaksi onnettomuuksien ehkäisyn, monipuolisten pelastustehtävien sekä ensihoidon ja sairaankuljetuksen tehtäviin.
Pelastajakurssin jälkeen opiskelu jatkuu työn ohessa oppisopimusmuotoisesti. Oppisopimuskoulutuksen tarkoituksena on pätevöittää uudet pelastajat perustason ensihoitajiksi, oppisopimuskoulutuksen kesto on kaksi lukukautta.
Helsingin Pelastuskoulusta voit lukea lisää pelastuskoulun sivuilta https://www.hel.fi/pela/fi/esittely/pelastuskoulu/ ja hausta voit lukea tarkemmin hakusivulta, jossa sähköinen hakemuslomake ja hakuohjeet. Sivulta voit lukea esimerkiksi fobia- ja kuntotesteistä tarkemmin. https://www.hel.fi/pela/fi/esittely/pelastuskoulu/haku-pelastajakoulutukseen

Helsingin kaupungin pelastuslaitos on ammattilaisten työpaikka. Täällä työskentelee ihmisiä, joille pelastustoimen arvot ovat läsnä - Inhimillisesti, ammatillisesti, luotettavasti. 

Median näkökulmasta olemme kiinnostavin pelastuslaitos 
Meillä on paljon tehtäviä ja keikkakirjo on suurta. Ne kerryttävät kokemusta ja osaamista. Meillä tykätään tehdä töitä. Täällä on mahdollisuus syventää ja laajentaa alan osaamista huippuunsa. Helsingissä on muusta kunnista poiketen täysin erilainen ympäristö. Löytyy mm. metro, raitiovaunut, meritoiminta, ensihoito, maanalaiset tilat ja korkeat rakennukset jne. Helsingissä on monia isoja valtakunnallisia toimijoita ja isoja tapahtumia nopealla aikataululla. Samalla löytyy vahva suuronnettomuusvalmius.

Osaaminen ja ammattilaisuus
Osaaminen on huippua ja erilaista osaamista löytyy talon täydeltä. Se on mahdollista, täällä on jatkokouluttautumismahdollisuudet talon tuella. Esimerkiksi tuemme opiskelua, mikäli kiinnostaa ensihoito amk tai palopäällystö amk. Laajat mahdollisuudet ovat erikoistua ammatillisesti sisäisellä koulutuksella. Miltä kuulostaa konemies, kippari, nostolava, vesisukellus, MIRG, lääkäriyksikkö, päällystön erikoistuminen (esim. OSC-kurssi päällystölle yhteistyö RVL:n ja PV:n kanssa) Löytyy oman osaamiskeskus palveluineen. Osaaminen ja ammattilaisuus näkyy esimerkillisessä viranomaisyhteistyökentässä. Operatiiviselle henkilöstölle on kattava ja säännöllinen vuorokoulutusjärjestelmä.

Onnettomuuksien ehkäisytyötä toteutetaan tiiviisti pelastustoiminnan kanssa rintarinnan ja erilaisia PR-tilaisuksia on paljon asemilla ja yksiköillä. Viimeisin iso tempauksemme oli mittava koko päivän mittainen juhlaparaati, joka kulki lähes kaikki Helsingin kaupungin osat läpi ja itsenäisyyspäivän lipun nosto.

Tuore ammattilaiskalusto
Todennäköisesti meidän kalustohalleistamme löytyy Suomen tuorein ja laajin valikoima kalustoa, valikoima varusteita ja niiden huolto. Olemme ottaneet käyttöön sähköautoja, saaneet tovi sitten uudet nostolavat, kärkisyksiköt ja lääkäriyksikön. Vuoden 2022 alussa käyttöön tulee HE11 eli ensihoidon kenttäjohtajan auto sekä HE105 eli raskas pelastusyksikkö. Erikoiskalustona mm. meriyksiköt, johtokeskus HE100, eläinpelastusyksikkö, alkusammutuskoulutus, mönkijät, lumikelkat jne.

Palkka puhututtaa
Palkka-asia puhuttaa toisinaan julkisuudessa ja sen eteen tehdään paljon työtä. Peruspalkka on vuonna 2021 oli 2139,59€ +vuosipalkkalisä 41% +mahd. lisät. Tehtäväkohtaista palkkaa on voitu korottaa kevään aikana 137,20€ Mahdolliset lisät ovat ammattialalisä työvuosien perusteella 4% tai 8 % 

Helsingin kaupungin hyvät edut
Monelle syy hakeutua Helsinkiin on suuren laitoksen edut ja palvelut. Toimiva varushuolto, hengityssuojain- ja kemikaalipukuhuolto, liikunnanohjaajat, liikuntatilat, oma korjaamo kaluston huoltoon ja varakalustoa. Seitsemän ajanmukaista pelastusasemaa sekä sivu- sekä meripelastusasemat. Suuresta talosta löytyy hyvä työyhteisö ja oikea henki sekä kaupunkilaisten vilpitön arvostus alaa kohtaan

Helsingin kaupunki pitää työntekijöistä huolta
Huomattavaa on myös, että Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Se tarkoittaa monipuolisia henkilöstöetuja kuten henkilöstökassa, alennukset liikuntapalveluista, työmatkasetelit, työterveyshuolto ym.

Tervetuloa tähän porukkaan, Helsingin kaupunki on varma työpaikka ja täällä tehdään vaikuttavia töitä.

Helsingin Pelastuskoulun pelastajakurssi 46 haku on avattu vuoden alussa ja hakuaikaa on 4.2.2022 saakka, lue lisää  https://www.hel.fi/pela/fi/esittely/pelastuskoulu/