Alumiiniset paarit valmiusvarastossa

Helsingin kaupungin pelastuslaitos lähettää kalusto- ja materiaaliapua Ukrainaan

Ukrainan pelastustoimi on pyytänyt Euroopan Unionilta tukea erilaisen pelastustoiminnan välineistön saamiseksi paikallisten pelastajien käyttöön. Suomesta kyseiseen avunpyyntöön on vastattu kiitettävällä aktiivisuudella, ja Sisäministeriön kautta on Ukrainaan lähetetty 20 rekka-autollista erilaista kalustoa ja materiaalia sekä useita ajoneuvoja. Helsingin kaupungin pelastuslaitos on mukana tukemassa Ukrainan pelastustoimea. Pelastuslautakunta on toimivaltansa puitteissa päättänyt edellisessä kokouksessaan 29.03.2022 luovuttaa pelastuslaitoksen kalustoa ja materiaalia Ukrainaan. 

Pelastuslaitos kartoitti palo- ja pelastuskaluston sekä ensihoidon, että väestönsuojelun materiaalit, ja meidän tavoitteenamme on lähettää matkaan toimintakuntoista kalustoa- ja materiaalia, joka tässä hetkessä vastaa Ukrainan esittämään tarpeeseen. Kaluston ja materiaalin luovuttamisessa olemme tarkoin pohtineet omaan huoltovarmuutta ja toimintaamme tässä epävarmassa maailmantilanteessa.

Ukrainaan lähetetään mm. moottoriruiskuja, moottorisahoja, tyhjennyspumppuja, vaatteita, sairaalapeitteitä, alumiinipaareja, hoitolaukkuja ja defibrilaattoreita.