Haluatko pelastajaksi? – Hakuaikaa 31. tammikuuta saakka

Helsingin pelastuskoulun uusi haku kurssille alkaa tammikuussa 2021 ja itse kurssi alkaa syyskuussa 2021 - hae mukaan.

Pelastuskoulussa koulutetaan vakinaisia pelastajia ja paloesimiehiä Helsingin kaupungin pelastuslaitokselle. Koulupaikka takaa myös vakituisen, vakaan työpaikan.

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella työ on monipuolista ja mielenkiintoista.
Helsinki on pääkaupunkimme, jossa on paljon erilaista tehtäväkenttää. Metro, raitiovaunu, korkeat rakennukset ja maanalaiset tilat tuovat erikoistumista. Suuronnettomuusvalmiutemme on vahvaa.
Helsinki on myös tapahtumien kaupunki. Isoja kulttuuritapahtumia sekä valtiovierailuja riittää.


Pelastuslaitoksella on mahdollisuus erikoistua ammatillisesti. Meiltä löytyy mm. konemiehiä, kippareita, vesisukeltajia, MIRG-pelastajia, lääkäriyksikkö jne. Jatkokoulutusmahdollisuuksia on mm. ensihoito amk ja palopäällystö amk. Pelastuslaitoksella on oma osaamiskeskus palveluineen ja tarjoamme kattavan ja säännöllisen vuorokoulutusjärjestelmän.

Onnettomuuksien ehkäisyä tehdään erilaisissa PR-tilaisuuksissa asemilla ja yksiköillä kiertämällä.

Yhteistyökenttä on laaja eri viranomaisten kanssa.


Meiltä löytyy Suomen tuoreinta ja laajinta kalustoa, varusteita ja niiden huoltoa. Erikoiskalustona löytyy mm. johtokeskusauto, lumikelkat, erilaisia mönkijöitä, nostolavat ja meriyksiköt.
Suuren laitoksen etuina on mm. varushuolto, hengityssuojain- ja kemikaalipukuhuolto, liikunnanohjaajat, liikuntatilat, omat korjaamot ja varakalustot.


Työyhteisöissä on hyvä ja oikea henki ja kaupunkilaisilta tulee vilpitöntä arvostusta alaa kohtaan.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos on hyvä ja merkityksellinen työpaikka. Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja ja tarjoaa paljon etuja. Tarjolla on mm. henkilöstökassa, alennuksia liikuntapalveluista, työmatkasetelit, fillaria ja hyvä työterveyshuolto. Pelastuslaitoksella on myös omia etuja kuten liikuntatilat.


Hae pelastajaksi

Haku pelastajakoulutukseen -sivulla lisätietoa hakemisesta
https://www.hel.fi/pela/fi/esittely/pelastuskoulu/haku-pelastajakoulutukseen