Keskuspelastusasema Kalliossa.

Pelastuslaitos viettää 160-vuotisjuhlapäiväänsä

Helsingin kaupungin pelastuslaitos täyttää 160 vuotta perjantaina 1.10.2021. Näiden 160 vuoden aikana pelastuslaitos on kokenut monia muutoksia, esimerkiksi kun palolaitoksesta tuli pelastuslaitos, kun Helsingin palolaitos ja Helsingin väestönsuojelukeskus yhdistettiin vuonna 1991.

Tekniset varusteet ja ajoneuvot ovat kehittyneet valtavasti hevosvoimasta ja -kärryistä ja tornien palovartijoista lippuineen kaupunginosien oranssien hätäpuhelimien kautta vastaamaan tämän päivän pelastuslaitoksen tarpeita.

- Kaupungin vanhimpana virastona ja Suomen vanhimpana ammattipelastuslaitoksena kannamme hihamerkkiämme nöyränä, mutta ylpeinä. Olemme osaamisellamme jokaista helsinkiläistä varten, turvaamassa kaupunkilaisten turvallisuutta, sanoo pelastuskomentaja Jani Pitkänen.

Juhlavuotta juhlistamme lanseeraamalla keräilykortit

Helsingin pelastuslaitos juhlistaa juhlavuottaan lanseeraamalla ensimmäisen erän keräilykorttien sarjasta, joka täydentyy jatkossa 51 kortilla. Keräilykorttien kuva-aiheina esitellään ajoneuvokalustoa, työkaluja ja henkilöstöä.

Ensimmäinen keräilykortti esittelee HE100:n eli johtokeskusyksikön, jota Helsingin pelastuslaitos käyttää suurten ja pitkäkestoisten tehtävien johtamiseen. Johtokeskusyksiköstä löytyvät tarvittavat tilat pelastustoimen kenttäjohdolle sekä muille pelastustoimintaan osallistuville viranomaisille.

Keräilykortteja on jatkossa jaossa erilaisissa tapahtumissa, joihin pelastuslaitoksen henkilöstöä ja kalustoa osallistuu.

- Keräilykorttien myötä haluamme esitellä monipuolista toimintaamme ja tuoda sitä lähelle helsinkiläisiä, joiden elämässä olemme vahvasti mukana, sanoo pelastuskomentaja Jani Pitkänen.

Aiemmin juhlavuotensa aikana Helsingin pelastuslaitos on järjestänyt Helsinki-päivänä 12.6. juhlaparaatin, joka keräsi kaupungin katujen varsille valtavasti ihmisiä ihastelemaan vanhoja ja uusia ajoneuvojamme.

Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos