Viva Espanja -ruokateemaviikko

Espanjalaiset maut valloittavat kouluissa ja päiväkodeissa tällä viikolla

Viikolla 11 helsinkiläisissä päiväkodeissa ja kouluissa lähdetään makumatkalle Espanjaan Viva España! -teemaviikon saattelemana. Espanjalaisia ruokia nautitaan kouluissa ja päiväkodeissa tiistaista torstaihin sekä hoitoalan henkilöstöravintoloissa maanantaista perjantaihin. 

​Teemaviikolla ruokalistoilta löytyy poimintoja aina Kataloniasta Kanariansaarille, esimerkiksi espanjalaisia broileripuikkoja sekä Katalonian uunikalaa. Välimerellistä tunnelmaa lounaalla luovat erilaiset somisteet ja julisteet.

Espanja-teemaviikkoa varten on tehty runsaasti suunnittelua ja testausta.

– Olemme luoneet lähes 50 uutta reseptiä, joista kullekin asiakasryhmälle on valittu tarjottavaksi sopivimmat. Välimeren ruokavaliota mukaillen leipä- ja salaattipöydästä sekä pääruuista on rakennettu toisiaan tukeva kokonaisuus, jossa maistuu muun muassa runsaat kasvikset, tuore tomaatti ja valkosipuli, kertoo Palvelukeskus Helsingin tuotesuunnittelija Petteri Hautamaa

Espanja-teemaviikko jatkaa vuosittaista ruokateemaa, jossa tutustutaan eri maiden ruokakulttuureihin. Teemaviikot ja -päivät tarjoavat uusia makuelämyksiä perusruokalistan ulkopuolelta ja ovat osa ruokakasvatusta.

Viva España! –teemaa vietetään niissä päiväkodeissa, kouluissa ja hoitoalan toimipaikoissa, joissa Palvelukeskus Helsinki tuottaa ruokapalvelut.

Tarkemmat lounastiedot ja Palvelukeskus Helsingin ruokalistat löytyvät osoitteessa hel.fi/ruokalistat.


Palvelukeskus Helsinki on kaupungin omistama liikelaitos, joka toimii kouluissa, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa sekä palvelutaloissa. Olemme mukana 100 000 ruokahetkessä päivittäin ja kokemusta meillä on ruokapalvelujen hoitamisesta yli 100 vuoden ajalta. Ruokapalvelujen lisäksi kehitämme ja tuotamme puhelin- ja hyvinvointipalveluja sekä tuemme kotona asumista monipuolisilla teknisillä ratkaisuilla ja palveluilla. Huolehdimme myös siivouspalveluista.


JAA