Palvelukeskus Helsingin palveluesimies Teemu Männikkö, ruokapalveluvastaava Marjo Niskanen sekä palveluesimies Jaana Bremer PRO-gaalassa.

Palvelukeskus Helsingin Marjo Niskanen ja Jaana Bremer ravintola-alan arvostetun PRO-kilpailun voittoon

Palvelukeskus Helsingin ruokapalveluvastaava Marjo Niskanen sekä palveluesimies Jaana Bremer palkittiin ammattikeittiö- ja ravintola-alan arvostetulla PRO-palkinnolla torstaina 21.4. järjestetyssä PRO-gaalassa Helsingin Messukeskuksessa. Niskanen voitti tunnustuspalkinnon ammattikeittiön työntekijä -sarjassa ja Bremer ammattikeittiön päällikkö -sarjassa. Lisäksi Niskanen voitti myös lehdistöraadin jakaman PRO-palkinnon. Yksimielisen valinnan perusteluissa kehuttiin vuolaasti hänen kokonaisvaltaista palveluasennettaan ja pyyteetöntä tukea nuorille asiakkaille, paikassa, jossa sitä ei aina automaattisesti odoteta.

Kummallakin Palvelukeskuksen PRO-voittajalla on takanaan pitkä ura ruokapalveluissa. Niskanen on vastannut Kallion lukion ruokapalveluista 12 vuoden ajan ja päässyt työllään työyhteisön ja opiskelijoiden sydämiin. Bremerillä on puolestaan takanaan liki 40 vuoden työura alalla. Tällä hetkellä hän vastaa alueensa 19 keittiöstä henkilökuntineen, joita hän johtaa valmentavalla otteella ja yhdessä kehittäen. Molemmille parasta työssä on tyytyväisten asiakkaiden kiitos, heiltä saatu luottamus sekä työn monipuolisuus.

- Aivan epätodellinen olo, tuplavoitto tuntuu aivan uskomattomalta, enkä osannut odottaa sitä. Uskomattomat fiilikset! Tuntuu, että jotain tässä tekee oikein. Haluan kiittää Palvelukeskusta ja erityisesti jakaa voiton opiskelijoiden kanssa, Niskanen sanoo.

- Kiitos työnantajalle ja koko työyhteisölle, meillä on aihetta juhlaan! Erityiskiitos kuuluu työntekijöilleni ja kollegoille, meidän mahtavalle porukalle jotka tuottaa arvokkaita palveluja helsinkiläisille joka päivä, sekä esihenkilölleni kaikesta tuesta, kiittelee Bremer.

Tunnustus arvostusta sydämellä tehdystä työstä

Palvelukeskus Helsingissä työskentelee yli 1200 ruokapalvelualan ammattilaista, jotka huolehtivat koulujen, päiväkotien ja hoitoalan, kuten sairaaloiden, asumisyksiköiden ja seniorikeskusten ruokapalveluista. Yhteensä ammattilaiset ovat mukana noin 75 000 helsinkiläisen ruokahetkissä päivittäin.

Tänä vuonna Palvelukeskus Helsingillä oli PRO-finaalissa historiallisen suuri edustus, sillä Niskasen ja Bremerin ohella finaaliin ylsi ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjassa myös Palvelukeskuksen ruokatuotannon palveluesimies ja intohimoinen reseptiikan ja valmistusprosessien kehittäjä Teemu Männikkö. Myös PRO-voitot olivat Palvelukeskuksen historian ensimmäisiä.

- Jo finaaliin pääsy on iso voitto ja onnea jokaiselle! Se, että sama organisaatio saa kaksi palkintoa ja vielä kolmannen lehdistöltä, on varmasti aika harvinainen suoritus. En sikäli ole yllättynyt, sillä tiedän, että työntekijämme ovat vankkoja ammattilaisia, jotka tekevät töitä suurella sydämellä ja sitoutumisella. Nämä ovat voittoja koko työyhteisölle ja Helsingin kaupungille ja tekevät näkyväksi arvokasta työtä, jota teemme päivittäin ruokapalvelujen parissa helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja hoitoalan kohteissa, korostaa yksikönjohtaja Aulikki Johansson, joka luotsaa ruokapalveluja Palvelukeskus Helsingissä.

Kuva Palvelukeskus Helsingin voittajista ja finalisteista esihenkilöineen PRO-gaalassa.

PRO on Aromi-lehden jakama tunnustuspalkinto, jolla palkitaan vuosittain Suomen parhaimpia ammattikeittiö- ja ravintola-alan osaajia. Palkinnot jaetaan 15 eri sarjassa, joissa huomioidaan tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. Voittajat valitsee tuomaristo, joka koostuu alan eri osaajista. Palkinnolla halutaan nostaa alan arvostusta, ja voittajavalinnoissa korostuvat erityisesti esimerkillisyys, energinen ja aurinkoinen palveluasenne ja osaaminen. Tänä vuonna palkinto jaetaan jo 20. kertaa historiassaan.

Katso kaikki PRO-voittajat ja tunnelmia gaalaillasta PRO 2022 -sivuilta

Lue myös: Marjo Niskanen palkittiin kahdella PRO-palkinnolla  hän on aikuinen, josta kerrotaan seuraaville opiskelijoille 

Kuva 1: Palvelukeskuksen PRO-finalisti palveluesimies Teemu Männikkö, ja PRO-voittajat ruokapalveluvastaava Marjo Niskanen ja palveluesimies Jaana Bremer.

Kuva 2:  Juhlahumua PRO-gaalassa. Kuvassa vasemmalta oikealle: yksikönjohtaja Aulikki Johansson, palveluesimies Teemu Männikkö, palvelupäällikkö Mari Rantanen, ruokapalveluvastaava Marjo Niskanen, palveluesimies Jaana Bremer sekä palvelupäällikkö Virpi Tallbacka.

Palvelukeskus Helsinki – Parasta yhdessä!
Palvelukeskus Helsinki on Helsingin kaupungin liikelaitos. Toimimme kumppanina Helsingin kouluissa ja päiväkodeissa, kotihoidossa, seniorikeskuksissa, asumisyksiköissä sekä sairaaloissa. Olemme mukana 100 000 helsinkiläisessä ruokailuhetkessä päivittäin ja hoidamme puhtauspalveluja. Tuemme kotona-asumista monipuolisilla etähoito- ja hyvinvointiratkaisuilla ja tuotamme puhelinpalveluja kaupungin eri toimijoille. Olemme yhtä kuin 1600 osaavaa ammattilaistamme. Tekemällä parasta yhdessä pidämme huolta yhdestä maailman parhaista kaupungeista – Helsingistä.