Toiveruokapäivät päiväkodeissa

Päiväkodeissa toiveruokapäivät ensimmäistä kertaa

Helsinkiläisissä päiväkodeissa, joissa Palvelukeskus Helsinki tuottaa ruokapalveluja, vietetään tällä viikolla ensi kertaa toiveruokapäiviä. Toiveruokapäivinä tiistaista torstaihin herkutellaan lasten suosikkiruuilla.

Lapset kolmessakymmenessä päiväkodissa saivat äänestää suosikkiruokiaan keväällä 2019 toiveruokakyselyssä, joka toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa tässä laajuudessa. Lapset vastasivat kysymyksiin muun muassa hymynaamojen avulla ja osallistuivat kyselyyn innokkaasti.

Päiväkotiruoka saa lapsilta erinomaiset arvosanat

Viikolla on lasten toiveesta tarjolla muun muassa ikisuosikit liha-makaronilaatikko ja kalapuikot sekä pasta-kasvisvuoka, pinaattiletut ja kasvissosekeitto. Torstain lounaan jälkiruokana lapsille on tarjolla marjarahkaa.

Päiväkoti-ikäiset saivat kertoa kyselyssä myös mielipiteensä siitä, miltä päiväkodeissa tarjottava ruoka maistuu. Yli puolet vastaajista piti ruokaa erinomaisena ja reilu kolmasosa kiitettävänä.

- Halusimme tietää, mistä ruoista päiväkoti-ikäiset lapset eniten pitävät ja mitä mieltä he ovat päiväkodissa tarjottavasta ruoasta. Tulosten perusteella lasten lempiruoat ovat hyvin perinteisiä kotiruokia. Hienoa on se, että lapset pääsääntöisesti pitävät ruokien mauista, iloitsee Palvelukeskus Helsingin suunnittelija Susanna Immonen.

Päiväkodin ateriakokonaisuudet suunnitellaan yhteistyössä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa.

Päiväkotien ruokalistat löytyvät osoitteesta: hel.fi/ruokalistat