Oppilaat kokkaavat kouluruokaa Helsinki Education Weekillä

Helsinki Education Week järjestetään 4.–8.11.2019. Viikko tarjoaa yli 200 ohjelmaa kaikenikäisille oppijoille, vanhemmille ja oppimisen asiantuntijoille ja kansainvälisille vaikuttajille. Tänä vuonna viikon teemana on oppijoiden osallistuminen. Myös Palvelukeskus Helsinki on yhdessä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa mukana viikon ohjelmassa kouluruokatyöpajalla, jossa oppilaat pääsevät itse kauhan varteen.

Kouluruokatyöpajat on suunnattu 4.-9.-luokkalaisille ja niissä kaksi oppilasryhmää valmistavat samanaikaisesti eri lounaat Palvelukeskus Helsingin tuotekehitystiimin opastamana. Toinen lounasvaihtoehto on koulujen ruokalistoilta tuttu ja toinen ruoka voi tulevaisuudessa päätyä vaikkapa helsinkiläiskoululaisten lautasille.

Työpajan päätteeksi oppilaat pääsevät maistamaan itse valmistamaansa kouluruokaa ja jälkiruokaa. Kokkailun ohella Palvelukeskus Helsingin työpajassa voi ideoida tulevaisuuden kouluruokailua ja keinoja ruokailusta syntyvän ruokahävikin vähentämiseksi. Lisäksi jokainen pääsee jakamaan oman kouluruokamuistonsa.

Työpaja järjestetään Oodin toisen kerroksen keittiötiloissa, jossa yleisön on mahdollista seurata oppilaiden ja tuotekehitystiimin kokkausta myös lasin takaa.

Lisätietoja:

Helsinki Education Week - ohjelmassa yli 200 tapahtumaa: https://www.hel.fi/uutiset/fi/helsinki-stt-tiedotteet/helsinki-education-week--ohjelma-julki---tulossa-yli-200-tapahtumaa-stt-60577833-69866256

Palvelukeskus Helsingin kouluruokatyöpaja Helsinki Education Weekillä:

https://www.helsinkieducationweek.com/en/events/pop-up-syotavan-hyvaa-koulusafkaa-kouluruoka-ennen-nyt-ja-tulevaisuudessa-tule-kurkistamaan-kun-oppilaat-valmistavat-oman-koululounaansa

https://www.helsinkieducationweek.com/en/events/5-syotavan-hyvaa-koulusafkaa-valmista-oma-lounaasi