Tarjoiluja neljäs- ja viidesluokkalaisten itsenäisyysjuhlasta 14.12.2021

Neljäs- ja viidesluokkalaisten itsenäisyysjuhlassa nautittiin cocktailpaloja Suomen luonnosta


Neljäs- ja viidesluokkalaiset helsinkiläisoppilaat juhlivat itsenäisyyttä juhlallisuuksien ja tanssien merkeissä tänä vuonna poikkeuksellisesti kouluilla 14.12. järjestetyissä itsenäisyysjuhlissa Finlandia-talon sijaan. Palvelukeskus Helsinki sai kunnian valmistaa tilaisuuteen juhlamenun noin 80 kouluun.

Menussa pääosaa näyttelivät suolaiset ja makeat cocktailpalat, jotka katettiin valmiiksi lautasille. Tarjottaviin kuului muun muassa Pommacista valmistettu kupliva alkumalja, cocktail härkäpapupyöryköitä, savuporopiirakkaa, juusto-pinaattipiirakkaa sekä puolukkaleivos ja sokerilunta.

Juhlatarjottavien valmistaminen 9500 neljäs- ja viidesluokkalaiselle noin 80 koulukohteessa oli Palvelukeskus Helsingille uudenlainen, mieluinen haaste.

– Tarjoamme koululounaita päivittäin noin 44 000 oppilaalle, joten vaihteeksi oli mukavaa suunnitella ja toteuttaa jotain juhlavampaa oppilaille. Menussa halusimme tuoda esiin Suomen luonnon huikeita rikkauksia, metsiä ja peltoja, joiden antimista voimme olla kiitollisia, kertoo suunnittelija Maarit Ojaluoma Palvelukeskus Helsingistä.

Ruoholahden ala-asteella juhlaa on odotettu pitkään. Neljäsluokkalainen Eemeli Kiehelä kertoo, että muun muassa tansseja on koulussa harjoiteltu huolella.

– Onhan se hienoa, että välillä on jotain muutakin kuin opiskelua. Odotan yhdessäoloa kavereiden kanssa ja itseltäni etenkin, että tanssit sujuvat hyvin.

Eemelin ensivaikutelma juhlatarjoiluista oli hyvä ja lempitarjottavat löytyivät tällä kertaa makeista pöydän antimista.

–Ne oli hyviä ja sellaisia sopivan pieniä, että ne jaksoi, vaikka olin syönyt kouluruokailussa jo tosi monta tortillaa. Etenkin juomat ja piirakka olivat parasta, hän miettii.

Juhla ja sen tarjottavat olivat kokonaisuudessaan oppilaille ainutkertainen kokemus.

– Tämähän on vain kerran ala-asteella, kun saamme tällaisen ruokatarjoilun. On se kuitenkin aika erikoista, Eemeli pohtii.

Palvelukeskus Helsingin henkilökunta valmistautui juhlaan huolella ja järjestelyihin kouluille jalkautui myös toimiston väkeä. Onnistunut juhla on paras palaute suuresta ponnistuksesta.

– Kaikki on sujunut hienosti ja olemme iloisia, että saimme olla mukana toteuttamassa tätä ikimuistoista hetkeä oppilaille yhdessä koulujen henkilökunnan kanssa, kiittelee Ojaluoma.

Kuva: Ruoholahden ala-asteen juhlasta