Leikkipuistoruokailu alkaa kesäkuussa 77. kerran

Helsinki tarjoaa tänäkin kesänä leikkipuistoissaan maksuttoman lämpimän lounaan kaikille alle 16-vuotiaille joka arkipäivä. Puistoruokailu käynnistyy 3.6. ja ruokaa tarjoillaan leikkipuistoissa ympäri Helsinkiä 2.8. asti.

Tänä kesänä puistoruokailu järjestetään eri puolella kaupunkia yhteensä 57 leikkipuistoissa, joista noin 30 on auki läpi kesän. Ruoka tarjoillaan arkisin klo 12. Puistoruokailuun ei tarvitse ilmoittautua, mukaan tarvitaan vain omat aterimet ja astia.

Ruokalistat suunnitellaan joka kevät yhteistyössä Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Tämän kesän listoilla uutuusruokia ovat muun muassa riisipuuro ja paprikasosekeitto.

Asiakkaiden toiveesta ruokalistoilla on runsaasti perusruokia, kuten hernekeittoa, siskonmakkarakeittoa sekä monenlaista kalakeittoa. Myös ruokailijoiden suosikit italianpata ja saaristolaiskeitto kirjolohesta ovat tarjolla tänäkin kesänä. Lisäksi parin vuoden tauon jälkeen Helsinki-päivänä 12.6. tarjoillaan raparperipiirakkaa.

Helsingin maksuttomalla leikkipuistoruokailulla on pitkät perinteet ja se on ainutlaatuinen julkinen palvelu koko maailman ja Suomenkin mittakaavassa. Jo 77 kerran järjestettävä palvelu vastaa perheiden ravitsemukselliseen ja sosiaaliseen tarpeeseen ja helpottaa arkea.

Kesän 2019 puistoruokalista

Kesän 2019 puistoruokalista ruotsiksi

Leikkipuistojen kesän aukioloajat

Lisätietoa leikkipuistoruokailusta


Lisätietoja:

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Sirpa Jalovaara, ruokapalveluasiantuntija
sirpa.jalovaara@hel.fi, 09 310 86491

Palvelukeskus Helsinki 
Heli Laukko, suunnittelija
heli.laukko@hel.fi, 09 310 40874

Palvelukeskus Helsinki on kaupungin omistama liikelaitos, joka toimii kouluissa, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa sekä palvelutaloissa. Olemme mukana 100 000 ruokahetkessä päivittäin ja kokemusta meillä on ruokapalvelujen hoitamisesta yli 100 vuoden ajalta. Ruokapalvelujen lisäksi kehitämme ja tuotamme puhelin- ja hyvinvointipalveluja sekä tuemme kotona asumista monipuolisilla teknisillä ratkaisuilla ja palveluilla. Huolehdimme myös siivouspalveluista.