Leikkipuistojen kesäruokailussa entistä enemmän toiveruokia

Helsingin leikkipuistojen kesäruokailu järjestetään tänäkin vuonna kaikille alle 16-vuotiaille. Jo 78. kaupungin puistoruokailukesä käynnistyy 1.6. ja jatkuu 7.8. saakka. Tänä kesänä leikkipuistoissa nautitaan entistä enemmän asiakkaiden toiveruokia. Maksutonta lämmitä ruokaa tarjoillaan arkipäivisin klo 12 lähes 5000 annosta päivittäin 32 leikkipuistossa ympäri kaupunkia.

- On hienoa, että kesäruokailu toteutuu myös tänä vuonna poikkeuksellisista oloista huolimatta, sillä palvelu on helsinkiläisperheille tärkeä. Tänä vuonna olemme mukana valmistamassa kesäruokaa jo 78. kerran, iloitsee ruokatuotannon suunnittelusta vastaava Eeva Saarinen Palvelukeskus Helsingiltä.

Kesän ruokalistat suunnitellaan vuosittain yhdessä palvelua tarjoavan kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa kuumakuljetuksiin ja puistotarjoiluun sopivista ruuista. Myös tänä vuonna ruokalistoilla on huomioitu viime kesänä saatu asiakaspalaute.

- Asiakkaiden toiveista puistojen kesäruokalistalla on muun muassa enemmän suosikkiruokia, kuten italianpataa sekä vegaaneille soveltuvia ruokia, joita on viikoittain tarjolla vähintään kerran. Puurot ovat jääneet kokonaan pois, kertoo Palvelukeskus Helsingin suunnittelija Susanna Immonen.

Poikkeustilanteen vuoksi kesän leikkipuistoruokailu toteutetaan poikkeusjärjestelyin ja hygieniaan ja turvallisuuteen kiinnitetään entistäkin enemmän huomiota.

- Tänä vuonna näin poikkeusaikana näimme erityisen tärkeänä ja tarpeellisena tarjota leikkipuistoruokaa. Olemme kiinnittäneet erityisesti huomiota hygieenisyyteen ja turvallisuuteen. Ruoat annostellaan kertakäyttölautasille, jotka saa leikkipuistoista, mutta kotoa tarvitaan mukaan aterimet sekä juomapullo. Puistoihin on muun muassa varattu käsidesiä ja ruoan jakopisteitä sekä opasteita on lisätty, jotta turvavälit voidaan huomioida, selventää kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruokapalveluasiantuntija Sirpa Jalovaara.

Tarkemmista käytännönjärjestelyistä tiedotetaan Helsingin leikkipuistojen kesäsivuilla ja puistojen opastauluilla olevissa ohjeistuksissa.

Helsingin leikkipuistojen kesäruokailu on ainutlaatuinen ja kaupunkilaisten arvostama perinne, joka sai alkunsa ravitsemuksellisesta tarpeesta sota-ajan jälkeen, kun lapsille haluttiin taata edes yksi päivittäinen lämmin ateria. Tänä päivänä palvelu helpottaa lapsiperheiden arkea.

Kesän 2020 leikkipuistojen ruokalista
Kesän 2020 leikkipuistojen kesäruokalista ruotsiksi
Kesäruokaa tarjoavat leikkipuistot
Lisätietoa leikkipuistoruokailusta


Lisätietoja:

Palvelukeskus Helsinki (ruokapalvelun tuottaja)
suunnittelija Susanna Immonen
susanna.immonen@hel.fi, p. 09 310 27080

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala (puistoruokailun ja puistojen kesätoiminnan järjestäjä)
Ruokapalveluasiantuntija Sirpa Jalovaara
sirpa.jalovaara@hel.fi, p. 050 345 8164