Kouluruoka-osio täydentää Nuorten Helsinki -sivustoa

Helsingin kaupungin nuorille kaupunkilaisille suunnattu Nuorten Helsinki -sivusto on saanut uutta sisältöä. Työ- ja opiskelu -osion alta löytyy nyt asiaa myös kouluruoasta sekä Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloiden ajantasaiset ruokalistat.

– Meistä on hienoa ja tärkeää, että kouluruoka on mukana yhtenä osa-alueena nuorille suunnattujen sisältöjen sivustolla. Ruokalistat ovat luonnollisesti yksi kiinnostava sisältö oppilaille ja opiskelijoille ja haluamme tuoda ne helposti kaikkien löydettäväksi. Lisäksi sivuilla on asiaa muun muassa ruokahävikistä, erityisruokavalioista sekä ruokapalvelujen ilmastotyöstä, mitkä ovat monille nuorille tärkeitä aiheita, kertoo monipalvelujen tuotannon suunnittelun ja ohjauksen kehityspäällikkö Katriina Bernoulli Palvelukeskus Helsingistä.

Uusi kouluruoka-osio liittyy tiiviisti myös Palvelukeskus Helsingin oppilaiden ja asiantuntijoiden kanssa toteuttamaan kouluruokailun palvelumuotoiluprojektiin, jossa viestintä nousi tärkeään rooliin. Nyt avatun ja mobiilisti toimivan kouluruokaosion toivotaan rohkaisevan nuoria entistä parempaan vuorovaikutukseen ruokapalvelujen kanssa.

– Sivuille on koottu asiantuntijoidemme vastauksia oppilaita usein askarruttaviin kouluruokakysymyksiin. Sivujen kautta nuoret voivat antaa meille myös helposti palautetta kouluruoasta tai lähettää lisäkysymyksiä asiantuntijoillemme vastattavaksi. Näin kouluruoka tulee toivottavasti yhä lähemmäs nuoria ja he voivat vaikuttaa siihen entistä suoraviivaisemmin, Bernoulli pohtii.

Helsingin liikelaitos Palvelukeskus Helsinki tuottaa kouluruokaa noin 70 % Helsingin kaupungin kouluista- ja oppilaitoksista yhteistyössä Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa.

Käy tutustumassa kouluruokaan ja ajankohtaisiin aiheisiin Nuorten Helsinki –sivustolla osoitteessa: nuorten.helsinki/kouluruoka