Kouluruokailussa alkavaan lukuvuoteen on valmistauduttu huolella.

Kouluravintoloissa alkavaan lukuvuoteen on valmistauduttu huolella

Helsingin koulujen syyslukukausi käynnistyy 13.8. ja kouluissa palataan monivaiheisen kevään jälkeen lähiopetukseen. Myös Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloissa alkavaa lukuvuotta on valmisteltu perusteellisesti. Koronatilanteen kehittymistä seurataan tarkasti ja keväällä saadut kokemukset auttavat takaamaan jokaiselle turvallisen kouluruokailun.

Turva- ja hygieniaohjeiden noudattamisesta ruokailussa pidetään edelleen hyvää huolta ja ruokailussa on tehty kevään tapaan monia koulukohtaisia turvallisuusjärjestelyjä.

Meillä yhdessä koko koulun henkilöstön kanssa on  äärimmäisen tärkeä rooli turvaohjeiden noudattamisessa. Pidämme hyvän huolen siitä, että kädet pestään, ohjeet ja käsidesit ovat hyvin ja selkeästi esillä, turvaväleistä huolehditaan ja flunssaoireiset ohjataan kotiin, painottaa Helsingin kouluille ruokapalveluja tuottavan Palvelukeskus Helsingin monipalvelujen yksikönjohtaja Anne Koskinen.

Palvelukeskus Helsingissä on valmistauduttu äkillisiin muutoksiin tilanteen vakavoituessa kohde-, alue- tai jopa valtakunnallisella tasolla. Koskinen suhtautuu tulevaan lukuvuoteen luottavaisin mielin, vaikka toivookin, että suuremmilta jatkoaalloilta säästytään.

Koulujen ruokapalveluissa selvittiin hyvin kevään koronakriisistä, mikä oli huippusuoritus osaavalta henkilöstöltämme, kiitos siitä vielä kaikille! Olemme pyrkineet varautumaan erilaisiin skenaarioihin, ja hyödynnämme tarvittaessa kevään oppeja uudelleen. Päätökset tehdään toimiala- ja kaupunkitasolla ja meidän tehtävämme on hyödyntää osaamisemme ketterästi toimialoja, eli koulujen osalta erityisesti rehtoreita ja opettajakuntaa tukien. Uskomme että jatkossakin voimme ottaa tulevat haasteet vastaan rauhallisin mielin ja järkevästi toimien, hän pohtii.

Syksy tuo ruokalistoille uutta ja odotettua

Koulujen ensimmäisenä päivänä Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloissa on tarjolla monen oppilaan suosikkiruokaa, kasvis- ja broilericurrya sekä härkismakaronilaatikkoa ja tonnikalapastavuokaa. Syksy tuo ruokalistoille mukanaan myös muutamia uudistuksia.

Syksystä alkaen jauhelihapastavuoan korvaa ruokalistoilla kirjolohilasagnette ja makkarakeiton tilalla tarjoamme kalkkunajuureskeittoa. Kuuden viikon ruokalistalla on myös kolmesti uusi lämmin kasvislisäke, Koskinen kertoo.

Lisäksi tiedossa on jo monia odotettuja ja uusia teemaviikkoja ja -päiviä kouluravintoloissa.

– Olemme innoissamme mukana esimerkiksi Itämeripäivässä 27.8. ja tarjoamme silloin kouluissa täysin uutta fisuburgeria, joka on valmistettu Itämeren kalasta tuotekehityksemme reseptillä. Tietenkin syksyllä vietämme myös kouluruokapäivää, hävikkiviikkoa sekä odotettua toiveruokaviikko, jolloin tarjolla on oppilaiden äänestämiä suosikkiruokia, Koskinen vinkkaa.