Ohrapuuro mehukeiton kanssa on yksi ikisuosikeista.

Kouluissa tällä viikolla Toiveruokaviikko – ykkössuosikkia syödään jopa 46000 kg vuodessa

Helsinkiläisissä kouluissa ja oppilaitoksissa vietetään kuluvalla viikolla Toiveruokaviikkoa. Teemaruokaviikko tuo Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloihin kattauksen oppilaiden suosikkiruokia, joita he saivat äänestää keväällä 2019 toteutetussa toiveruokakyselyssä.  

Kestosuosikkeja ja makuja maailmalta

Tarjolla on muun muassa kalapuikkoja, pinaattilettuja, ohrapuuroa, hernekeittoa, tortilloja sekä broileri- ja kasviscurryä. Suosituimmaksi lounasvaihtoehdoksi oppilaat äänestivät jälleen kalapuikot, jotka ovat olleet oppilaiden top-listan kärjessä jo vuosia. Kalapuikkoja syödään vuosittain tartar-kastikkeen kera Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloissa jopa 46 000 kg. 

Toinen ennätyksiä toiveruokalistalla tehneistä lounasvaihtoehdoista on ohrapuuro, jota on tarjottu helsinkiläiskoulujen ruokalistoilla jo maksuttoman kouluruokailun alkuajoista.

Tuoreimpia suosikkeja toiveruokalistalla edustavat esimerkiksi kebabkastike, tortillat kasvistäytteellä sekä broilericurry.  

- Toiveruokalistalla on monia järkähtämättömiä vakiosuosikkeja, kuten lähes kulttiruoan maineen saaneet kalapuikot tartarkastikkeella. Muutoinkin top 10 –listan suosikit edustavat hyvin perinteistä linjaa, mutta on hyvä huomata, että mukana on ajan henkeen sopivasti myös kasvisvaihtoehtoja, kertoo tuotesuunnittelija Teemu Männikkö.

Palvelukeskus Helsinki suunnittelee koulujen ateriakokonaisuudet yhteistyössä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa.

 

Helsinkiläisoppilaiden toiveruokien TOP 10

Kalapuikot

Broilericurry

Pinaattiohukaiset

Tortillat kasvistäytteellä

Kebabia ja riisiä

Soijabolognese-tomaattipizza

Hernekeitto

Ohrapuuro

Kalakeitto

Nakkikastike

 

Ruokalistat: hel.fi/ruokalistat