Kesän puistoruokailu tarjoaa maksuttoman lounaan tuhansille helsinkiläislapsille

Kesän leikkipuistoruokailu alkoi maanantaina aurinkoisissa tunnelmissa eri puolilla Helsinkiä. Avajaispäivänä tarjolla oli saaristolaiskeittoa kirjolohesta, joka on yksi kesän suosikkiruuista.

Intian leikkipuistossa Kumpulassa paikalle oli saapunut satakunta päiväkoti- ja kouluikäistä. Kipot ja lusikat löivät tahtia odottavissa tunnelmissa ennen ruokailun alkamista ja leikin jälkeen ruoka maistui santsikierrokselle asti.

Perinteikäs ja suosittu palvelu

Puistoruokailulla on Helsingissä pitkät perinteet ja palvelu alkoi jo sota-aikana, jolloin koululaisille haluttiin taata yksi lämmin ateria päivässä myös kesäaikaan. Tänä päivänä se tarjoaa lapsille ja perheille yhteisöllisen kohtaamispaikan hyvän ruuan äärellä ja helpottaa perheiden arkea. Esimerkiksi vanhempien ollessa töissä koululaiset voivat nauttia lämpimän lounaan tutussa ympäristössä yhdessä kavereiden kanssa.

Palvelukeskus Helsinki tuottaa puistoihin ruokapalvelun ja ruoat suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä palvelun tarjoajan, Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa.

- Kesäisin puistoissa ruokailee arviolta 160 000 – 200 000 helsinkiläislasta ja -nuorta ja ruokaa kuluu noin 2000 kiloa päivittäin, kertoo Helsingin kasvatuksen- ja koulutuksen toimialan ruokapalveluasiantuntija Sirpa Jalovaara.

Ruokalistoilla uutuuksia ja klassikoita

Puistoruokailun alkamista odotetaan vuodesta toiseen innolla ja palvelusta tulee kaupunkilaisilta paljon kiitosta. Ruokien suunnittelussa huomioidaan asiakaspalaute, vallitsevat ruokatrendit ja ruokailijoiden suosikit.

- Tämän kesän uutuuksia ovat muun muassa riisipuuro ja paprikasosekeitto. Asiakkaiden toiveista myös siskonmakkarakeitto palaa ruokalistoille, Jalovaara kertoo.

Leikkipuistoissa tilattavan ruoan määrä arvioidaan pitkän kokemuksen perusteella muun muassa puistojen ohjatun toiminnan ja alueen muiden tapahtumien mukaan. Eniten kävijöiden määrään vaikuttaa kuitenkin sää.

Jalovaaran toiveet alkaneelle puistoruokailukesälle ovatkin selvät. –Aurinkoa ja iloista meininkiä. Sitä, että lapset löytäisivät yhdessä tekemisen ja ilon maukkaan ruuan parissa!

Lisätietoa leikkipuistoruokailusta


JAA