Leikkipuistoruokailu

Kesän leikkipuistoruokailu alkoi

Leikkipuistojen kesäruokailukausi alkoi Helsingissä maanantaina 4. kesäkuuta. Lämmin puistolounas on maksuton, ja se on tarkoitettu kaikille alle 16-vuotiaille. Tänä kesänä ruokalistan uutuuksia ovat muun muassa bataatti-kurpitsakeitto ja mustajuurikeitto.

Ruokaa tarjotaan jokaisena arkipäivänä kello 12 alkaen 4.6.-3.8. välisenä aikana. Ilmoittautumista ei tarvita, mutta oma lautanen ja aterimet tulee olla mukana.

Leikkipuistojen kesäruokalistat tarkempine tuotetietoineen löytyvät osoitteesta www.hel.fi/ruokalistat. Valitse ravintolatyypiksi Leikkipuistot. Koko kesän listat löytyvät täältä.

Katso myös leikkipuistojen kesän aukioloajat, puistot kartalla tietoa leikkipuistoista.

Pari tonnia ruokaa päivässä

Helsingissä puistoruokailu järjestetään jo 76. kerran. Kesän aikana tarjotaan noin 200 000 lautasellista yhteensä 61 leikkipuistossa. Se tekee noin 2000 kiloa ruokaa päivittäin. Kolmisenkymmentä puistoa on auki läpi kesän, osa puistoista menee kiinni heinäkuuksi. Kesäkuu onkin puistojen toiminnassa ja myös ruokailun osalta vilkkain kuukausi.

Ruokalistat koostetaan puistotarjoiluun hyvin soveltuvista ruoista, kuten keitoista ja pataruoista. Lisäksi ruokalistaa muokataan vuosittain asiakaspalautteen mukaan. Esimerkiksi kasvisruokien määrää on lisätty viime vuosina asiakastoiveiden pohjalta. Suuren kysynnän vuoksi listalle palaa nyt hernekeitto, jota oli viime kesänä tarjolla pelkästään kasvisversiona.

Perinteikäs ja ainutlaatuinen palvelu

Helsingin leikkipuistoruokailulla on pitkät perinteet. Julkinen ruokajakelu aloitettiin vuonna 1942 keskellä sotaa, kun elintarvikepula piinasi suurta osaa helsinkiläisistä. Lapsille haluttiin taata ainakin yksi lämmin ateria päivässä. Edelleen maksuton puistoruokailu on ainutlaatuinen julkinen palvelu koko maailman ja Suomenkin mittakaavassa.

Puistoruokailun järjestävät yhteistyössä kasvatuksen ja koulutuksen toimiala ja Palvelukeskus Helsinki.

Lue lisää:
Leikkipuistoruokailu