Helsingin terveydenhuollon digipalvelut kiinnostivat HIMSS -tapahtumassa

Helsingin julkiset terveydenhuollon digipalvelut herättävät kiinnostusta ympäri maailmaa. Tänä vuonna kaupunki toimi näyttämönä myös kansainvälisessä, terveydenhuollon päättäjille ja asiantuntijoille suunnatussa HIMSS Europe & Health 2.0 -terveysteknologiatapahtumassa, joka järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 11.-13.6. Palvelukeskus Helsinki oli avajaispäivänä yksi tapahtuman virallisista vierailukohteista, jossa tapahtumakävijät pääsivät tutustumaan helsinkiläisten turvallista kotona asumista ja hyvinvointia tukeviin digitaalisiin etähoidon palveluihin.


Päivän aikana Palvelukeskus Helsingin toimitiloissaan järjestämille opastetuille kierroksille osallistui noin 60 kansainvälistä terveysteknologia-alan päättäjää, asiantuntijaa ja toimittajaa. Vieraat saivat kierroksilla kattavan tietopaketin Helsingin digitaalisista kotiin tuotettavista palveluista ja pääsivät myös itse kokeilemaan esimerkiksi etähoidon asiakaskohtaamista käytännössä tabletin välityksellä.

Helsinkiläisten kotona asumista tukevat digitaaliset palvelut herättivät mielenkiintoa myös kotimaisessa ja kansainvälisessä mediassa. Toimittajia vieraili tutustumassa Palvelukeskus Helsingin tuottamiin digipalveluihin viikon aikana muun muassa valtakunnan päämedioista Helsingin Sanomista ja YLEstä sekä Japanista, Saksasta ja Isosta-Britanniasta, josta vierailijoiden joukossa oli muun muassa tunnettu brittilehti the Guardian.

- Tavoitteenamme on parantaa asiakkaidemme elämänlaatua. Voimme olla ylpeitä siitä, että olemme yhteistyössä sosiaali- ja terveystoimialan kanssa pystyneet kehittämään palveluita, joilla on merkitystä asiakkaidemme elämään. Teknologiatoimittajien ja median HIMSS-tapahtuman yhteydessä osoittama kiinnostus palveluitamme kohtaan on taas yksi osoitus Helsingin edelläkävijyydestä, toteaa Palvelukeskus Helsingin puhelin- ja hyvinvointipalvelujen kehityspäällikkö Jere Finne.

Palvelukeskus Helsingin puhelin- ja hyvinvointipalvelut olivat mukana myös terveysteknologiatapahtuman pääkallopaikalla Helsingin Messukeskuksessa, jossa kaupunkilaisten elämää helpottavistadigitaalisista terveyspalveluista olivat puhumassa muun muassa kehityspäällikkö Jere Finne sekä Riitta Laanala.

JAA