¡Viva España! toi makuelämyksiä päiväkoteihin, kouluihin ja hoitoalan toimipaikkoihin

Viikko on tuonut toimipaikkojen somistukseen punakeltaista väriloistoa. Lautasilla on maisteltu sekä espanjalaisen keittiön klassikoita, kuten paellaa ja kasvismunakasta, mutta tarjolla on ollut myös eksoottisempia ruokia, kuten Katalonian kasvis-quornpataa ja paprikasosekeittoa.

–Asiakkaat ovat tykänneet todella paljon teemaviikosta, joka on tuonut meille uutta ilmettä ja uusia makuja, kertoo Kivelän ruokakeskuksen palveluesimies Minna Lahti.

Jätkäsaaren peruskoulussa ala-asteen kakkos- ja kolmosluokan oppilaat Lumi, Lucia, Leonardo ja Lele nauttivat viimeistä Espanja-teeman koululounasta. Tarjolla oli Katalonian uunikalaa sekä kasvis-quornpataa ja odotettu jälkiruokaherkku.

–Appelsiini-sitruunakakkua!, hihkuvat oppilaat.  Maateema inspiroi lapsia jakamaan lomamuistojaan ja pohtimaan jo seuraavia teemaviikkoja.

Vuotuinen maateemaviikko on Palvelukeskuksessa yksi vuoden kohokohdista, jonka suunnittelu on noin vuoden kestävä prosessi. Tuotekehityksessä reseptejä ideoidaan, testataan ja hiotaan useaan otteeseen ennen ruokalinjastoille päätymistä.

Teemojen yksi tärkeä tehtävä on ruokakasvatus.

–Tavoitteena on tuoda piristystä arjen keskelle, saada aikaan keskustelua ja positiivista tunnelmaa sekä uusia makukokemuksia, kertoo Palvelukeskus Helsingin tuotesuunnittelija Teemu Männikkö.

Espanja-teemaviikkoa vietettiin viikolla 11 niissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa sekä hoitoalan toimipaikoissa, joissa Palvelukeskus Helsinki tuottaa ruokapalveluja.

Espanja-teema Kivelässä 

Herttoniemen sairaalan espanjalaiset herkut     

Kulosaaren aa

Palvelukeskus Helsinki on kaupungin omistama liikelaitos, joka toimii kouluissa, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa sekä palvelutaloissa. Olemme mukana 100 000 ruokahetkessä päivittäin ja kokemusta meillä on ruokapalvelujen hoitamisesta yli 100 vuoden ajalta. Ruokapalvelujen lisäksi kehitämme ja tuotamme puhelin- ja hyvinvointipalveluja sekä tuemme kotona asumista monipuolisilla teknisillä ratkaisuilla ja palveluilla. Huolehdimme myös siivouspalveluista.


JAA