Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kuva: Rhinoceros

Yhteishaku alkaa tiistaina 23. helmikuuta

Helsingin kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa on tarjolla lähes 5500 opiskelupaikkaa kevään yhteishaussa. Stadin ammattiopistossa voi suorittaa 28 eri ammatillista perustutkintoa. Osa opiskelupaikoista on lukiopohjaisia.

Yhteishaussa 23. helmikuuta – 15. maaliskuuta haetaan lukioihin ja ammatilliseen peruskoultukseen. Koulutuksiin haetaan sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi tai ruotsiksi www.studieinfo.fi. Näistä osoitteista löytyvät myös tiedot haettavista koulutuksista ja oppilaitoksista sekä linkit oppilaitosten verkkosivuille. Samaan aikaan yhteishaun kanssa on myös ammatillisen koulutuksen erillishaku hakijoille, joilla on jo jokin ammatillinen perustutkinto.

Ohjausta ja tukea koulutusvalintojen tekemiseen

Peruskoulujen opinto-ohjaajat tukevat päättöluokkalaisia koulutusvalintojen tekemisessä. Kesällä ilman koulutuspaikkaa jääneet nuoret saavat tukea ja ohjausta Tulevaisuustiskiltä, puh. 050 402 5525. Stadin ammattiopistoon hakevia palvelee hakutoimisto osoitteessa Sturenkatu 18–22, A-talo, 3.krs, puh. 09 310 89318, s-posti hakutoimisto@edu.hel.fi. Hakutoimiston opinto-ohjaajilta saa tietoa ammatillisista perustutkinnoista ja opiskelusta Stadin ammattiopistossa.

Yhteishaun tärkeät päivämäärät 2016

23.2. yhteishaku alkaa
15.3. klo 15.00 yhteishaku päättyy
21.4. mennessä oppilaitokset kutsuvat hakijat mahdollisiin pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin
16.6. alkaen yhteishaun tulokset valituille ja ei-valituille hakijoille
30.6. viimeinen päivä varmistaa saamansa opiskelupaikka

Toukokuussa haetaan valmentavaan koulutukseen

Peruskoulun jälkeiseen valmentavaan koulutukseen haetaan 24. toukokuuta – 26. heinäkuuta opintopolku.fi:ssä. Haussa ovat mukana perusopetuksen lisäopetus (kymppiluokat), ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (Valma) sekä maahanmuuttajien ja vieraskielisten lukioon valmistava koulutus (Luva).

JAA