Kuva: Maija Alander

Kallion lukion Lento-musikaalissa mukana yli sata opiskelijaa

21.04.2017 10:15

Lento on Kallion lukion ja Helsingin opetusviraston Suomi 100-suurproduktio ja yli sadan opiskelijan taidonnäyte. Musikaalin kantaesitys on Savoy-teatterissa 24. huhtikuuta. Näytöksiä on joka päivä 25.–28. huhtikuuta ja niihin on vapaa pääsy, mutta liput kannattaa varata ennakkoon.

Lento-musikaali on toteutettu aine- ja oppilaitosrajat ylittäen: näyttelijäntyöstä, sävellyksestä ja puvustuksesta vastaavat Kallion lukiolaiset, maskeeraus ja kampaukset ovat Stadin ammattiopiston opiskelijoiden käsialaa. Musikaalin on ohjannut seitsemän taidepedagogia. Lento kertoo 6-vuotiaasta Ellistä, joka menettää yllättäen isoveljensä Veetin. Lento-teoksen taustalla on kirjailija Emilia Lehtisen oma menetys.

”Mitä käy, kun menettää isoveljen, lapsen, poikaystävän? Miten pärjää, kun jokainen suree tavallaan ja suru alkaa erottaa? Saako luurangolle nauraa? Milloin rakkaus voittaa? Oletko siellä, jos opin lentämään?”

Päivänäytöksiin on kutsuttu erityisesti yläkoululuokkia sekä ammattikoulu- ja lukiolaisryhmiä pääkaupunkiseudulta. Esitys kestää noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Lisätietoja musikaalista ja lippujen varaamisesta Kallion lukion sivuilta ja musikaalin Facebook-sivulta.

JAA