Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Vanhojen tanssit

Lähes 800 opiskelijaa Helsingin Jäähallin Vanhojen tansseissa

Lähes 800 lukion toisen vuoden opiskelijaa Helsingistä tanssii Vanhojenpäivänä perjantaina 17. helmikuuta klo 14.00 vanhoja tansseja Helsingin Jäähallissa (Nordenskiöldinkatu 11–13). Tilaisuus kestää n. 1,5 tuntia ja sinne on yleisöllä vapaa pääsy.

Vanhojenpäivän tansseissa esiintyy yhdeksän helsinkiläiskoulua: Eiran aikuislukio, Elias-koulu, Englantilainen koulu, Helsingin kuvataidelukio, Helsingin Saksalainen koulu, Kulosaaren yhteiskoulu, Mäkelänrinteen lukio, Sibelius-lukio ja Suomalais-venäläinen koulu.

Median edustajilla on mahdollisuus kuvata tansseja ja haastatella oppilaita myös kenraaliharjoituksissa Jäähallissa 17.2. klo 12.30–13.15.

Kenraaliharjoituksissa tanssitaan vain kappaleiden alut, ei kokonaisia tansseja. Tilaisuuden avaa klo 14.00 Helsingin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio. Vanhojen tanssit juontaa Englantilaisen koulun opiskelijat ja säestyksestä vastaa Helsingin poliisisoittokunta.

Vanhojen tanssien harjoittelu ja esittäminen on tärkeä osa lukioiden kulttuuri- ja tapakasvatusta. Helsingin Jäähallissa Vanhojenpäivän tanssit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992. Vanhojenpäivän tansseja on tanssittu Helsingin lukioissa jo vuosikymmenien ajan.

JAA