Nuoret Nita ja Jani pitävät käsissään Kesäseteliä.

Kesäseteli myös Helsingin ulkopuolella koulua käyville helsinkiläisille 9.-luokkalaisille

27.03.2017 15:33

Helsingin kaupungin Kesäsetelin ehtoja on tarkistettu. Nyt myös kaikki helsinkiläiset 9.-luokkalaiset, jotka eivät käy helsinkiläistä koulua, voivat saada Kesäsetelin. Sen voi hakea Ohjaamo Helsingistä Kampista (Fredrikinkatu 48, auki ma klo 12–17, ti–pe klo 10–17).

Hakiessaan Kesäsetelin nuoren tulee ottaa Ohjaamoon mukaan todistus henkilöllisyydestä (esim. passi, henkilö- tai Kela-kortti) sekä koululta saatu todistus siitä, että nuori on 9.-luokkalainen, jonka kotikunta on Helsinki.

Kaikille helsinkiläistä koulua käyville 9.-luokkalaisille on jaettu Kesäseteli koulussa helmikuun alussa. Kesäseteli jaettiin tänä vuonna yhteensä 71 kouluun 5130 nuorelle. Kesäsetelin tarkoituksena on helpottaa nuorten työllistymistä palauttamalla työnantajalle palkkakuluista 300 euroa.

Viime kesänä Kesäseteli jaettiin yhteensä 5167 nuorelle. Setelin avulla 1295 ysiluokkalaista eli 25 % ikäluokasta sai kesätöitä. Kesäseteli mahdollisti nuorille yli 800 uutta työpaikkaa. Liki 60 % työnantajista ilmoitti, että ei olisi palkannut nuorta ilman Kesäseteliä. Osa työnantajista palkkasi Kesäsetelin avulla useamman nuoren. Kesäseteli myös motivoi monet työnantajat palkkaamaan juuri nuoren kesätyöntekijän.

Kesäseteli on Helsingin yrittäjien, Helsingin seudun kauppakamarin ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke. Kesäseteli syntyi nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruudin ydinryhmän aloitteesta. Ruudin ydinryhmä teki kannanoton Helsingin kaupungin talousarvioehdotukseen vuonna 2015. Helsingin kaupunki ja yrittäjät vastasivat nuorten aloitteeseen mahdollistamalla kesätyökokemuksen, ja nyt toivottavasti jo kolmatta vuotta hanke todistaa kaupungin ja yrittäjien sitoutumisen nuorten työllistämiseen.  

www.kesaseteli.munstadi.fi

 

JAA