Kesätöissä Kumpulan koulukasvitarhalla.

Kaupunki edistää nuorten kesätyöllistymistä

08.03.2017 16:44

Kesätyöpaikat ovat haettavissa kaupungin rekrytointijärjestelmässä.

Lisäksi 16–20-vuotiaille on haettavana yli 200 Siisti Kesä! -hankkeen työpaikkaa. Helsingin kaupunki tukee myös vammaisten ja monikulttuuristen nuorten työllistymistä ottamalla heidät erityisesti huomioon valitessaan kesätyöntekijöitä.

Helsingin kaupunki korvaa 300 euroa työnantajan palkatessa nuoren Kesäsetelillä

Nuorten kilpailu kesätyömarkkinoilla on kovaa, mutta työnantaja voi olla edullisesti mukana vahvistamassa nuorten kesätyömahdollisuuksia. Nuori pääsee tutustumaan työelämään, saa arvokasta työkokemusta sekä palkan ja kesäksi mielekästä tekemistä.

Kaikille Helsingin koulujen 9.-luokkalaisille tarkoitettu Kesäseteli on jaettu yhteensä 71 kouluun 5130 nuorelle. Kesäsetelin tarkoituksena on helpottaa nuorten 
työllistymistä palauttamalla työnantajalle palkkakuluista 300 euroa.

- Tulevaisuudessa me tullaan menestymään vain sitä kautta, että me pystytään kehittämään uusia tulevaisuuden osaajia. On täysin totta, että nuorissa on potentiaali, joten annetaan heille myös mahdollisuus, Jenna Lämsä ja Maria Korpisalo Motimatesta kannustavat. He työllistivät viime vuonna Kesäsetelin avulla 12 nuorta.

Viime kesänä Kesäseteli jaettiin yhteensä 5167 nuorelle. Setelin avulla 1295 ysiluokkalaista eli 25 % ikäluokasta sai kesätöitä. Kesäseteli mahdollisti nuorille yli 800 uutta työpaikkaa. Liki 60 % työnantajista ilmoitti, että ei olisi palkannut nuorta ilman Kesäseteliä. Osa työnantajista palkkasi Kesäsetelin avulla useamman nuoren. Kesäseteli myös motivoi monet työnantajat palkkaamaan juuri nuoren kesätyöntekijän.

Kesäseteli on Helsingin yrittäjien, Helsingin seudun kauppakamarin ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke. Kesäseteli syntyi nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruudin ydinryhmän aloitteesta. Ruudin ydinryhmä teki kannanoton Helsingin kaupungin talousarvioehdotukseen vuonna 2015. Helsingin kaupunki ja yrittäjät vastasivat nuorten aloitteeseen mahdollistamalla kesätyökokemuksen, ja nyt toivottavasti jo kolmatta vuotta hanke todistaa kaupungin ja yrittäjien sitoutumisen nuorten työllistämiseen.  

Tietoa Kesäsetelistä nuorille ja työnantajille sekä työpaikkailmoitukset nuorille, joilla on Kesäseteli:  
www.kesaseteli.munstadi.fi

JAA