Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Töölön kisahallissa Vuoden 2015 palkitut

Tomi Tuuha on vuoden helsinkiläisurheilija

Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta Töölön kisahallissa palkittiin 10 000 euron stipendillä Vuoden helsinkiläisurheilijaksi voimistelija Tomi Tuuha. Vuoden helsinkiläisseuraksi palkittiin 5 000 euron stipendillä HNMKY ry eli Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ja Vuoden nuoreksi helsinkiläisurheilijaksi salibandypelaaja Riku Holopainen 2 500 euron stipendillä. Rytmisen voimistelun valmentaja Laura Ahonen valittiin Vuoden helsinkiläisvalmentajaksi ja hänelle myönnettiin 2 500 euron stipendi.

Palkintojen saajat valitsee vuosittain Helsingin kaupunginhallituksen valitsema urheilupalkintotoimikunta. ”Valinta ei ole koskaan helppo, sillä Helsingissä on lukuisia alansa huippuja ja tulevia urheilutähtiä. Tänäkin vuonna jokainen palkinnon saaja on ainutlaatuinen ja tehnyt merkittävää työtä oman urheilulajinsa parissa”, sanoo urheilupalkintotoimikunnan puheenjohtaja Riku Ahola.

Vuoden helsinkiläisurheilijan, Tomi Tuuhan, palkitsemisessa painoivat Tuuhan arvokisamitallit ja hänen inspiroiva esimerkkinsä nuorille voimistelijoille.

Vuoden helsinkiläisseuran, HNMKY:n, valintaan vaikutti myös moni asia. Seuran toiminnan keskiössä ovat lapset ja nuoret, mutta toimintaa on myös vanhemmille ikäluokille. Lisäksi HNMKY lisää niin kerhotoimintaa kuin iltapäiväkerhotoimintaakin. Seura tekee myös laajaa yhteistyötä liikuntaviraston ja opetusviraston kanssa muun muassa Liikkuva Koulu -hankkeessa.

Vuoden nuoren helsinkiläisurheilija,n salibandypelaaja Riku Holopaisen, valinnassa urheilupalkintotoimikunta kiinnitti huomiota Holopaisen isoon rooliin nuorten salibandymaajoukkueessa, kun maajoukkue voitti kultaa MM-kisoissa 2015 Ruotsissa.

Vuoden 2015 helsinkiläisvalmentaja, rytmisen voimistelun valmentaja, Laura Ahonen vakuutti urheilupalkintotoimikunnan kokonaisvaltaisella valmennustyöllään. Ahosen valmennuksessa fyysisen harjoittelun lisäksi otetaan huomioon ravinto, huolto, opiskelu ja monet muut asiat. Ahonen valmentaa naisten maajoukkueen lisäksi Elise ry:n 8–11-vuotiaita tyttöjä.

Helsinkiläisurheilijoiden Hall of Fame -näyttely lanseerattiin Kisiksen treenaajille ja muulle yleisölle

Helsinki-päivänä 12.6. Töölön kisahallin harjoitustiloissa avattiin uusi helsinkiläisurheilijoiden Hall of Fame -näyttely, jonka suunnitteli arkkitehti Riika von Martens yhdessä liikuntaviraston kanssa. Kisahallin harjoitustilojen pysyvä näyttely esittelee palkittuja urheilijoita aina ensimmäisestä palkitsemisvuodesta 1964 lähtien.

Näyttelyn kuvista paljastuu muun muassa ensimmäinen palkittu helsinkiläisurheilija pikaluistelija Kaija Mustonen kuin myös koripalloilija ja nykyinen liikuntajohtaja Anssi Rauramo, jääkiekkoilija Jari Kurri, taitoluistelija Susanna Rahkamo, yleisurheilija Riitta Salin ja jalkapalloilija Mikael Forssell. Helsinki-päivän jälkeen näyttelyyn pääsee tutustumaan harjoitustilan sisäänpääsymaksulla (3e aikuiset/1,50 e muut) ja kuvia voi ihailla myös treenaamisen ohessa.

JAA