Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kaupunkikohtaisten pyöräilykarttojen kannet

Maksuttomat pyöräily- ja ulkoilukartat kannustavat liikkumaan

Maksuttomat pyöräily- ja ulkoilukartat kannustavat liikkumaan
Pääkaupunkiseudun asukkaille on tänä kesänä tarjolla sekä kaupunkikohtainen pyöräilykartta 22.6. alkaen että perinteinen kaikkien neljän kaupungin ulkoilu- ja pyöräilyreitit sisältävä ulkoilukartta 29.7. alkaen. Ensimmäinen pyörätiekartta Helsingistä julkaistiin vuonna 1975 ja ensimmäinen seudullinen pyörätiekartta vuonna 1979. Pääkaupunkiseudun ulkoilukartan nimellä ilmestyvää karttaa on toimitettu pääkaupunkiseudun kuntien yhteisenä ponnistuksena vuodesta 1982. Kaiken kaikkiaan karttoja on painettu yli neljänkymmenen vuoden aikana peräti reilut kolme miljoonaa kappaletta.

Pyöräilykartta
Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkikohtaisista kartoista löytyvät mm. kunkin kaupungin ja pääkaupunkiseudun pyöräilyreitit, pyöräteiden päällysteet, valtakunnalliset pyörämatkailureitit, kiinnostavat kulttuuri- ja luontokohteet sekä rantakahvilat ja uimarannat. Kauniaisten osuus löytyy Espoon painoksesta. Pyöräteitä kartoissa on noin 2600 kilometrin verran ja pyöräteiden päällystetietojen merkintä helpottaa reittisuunnittelua. Kaupunkikohtaisissa pyöräilykartoissa on käyttäjäystävällinen mittakaava 1:20 000 ja kääntöpuolelta löytyvän seudullisen pyöräilykartan mittakaava on 1:40 000. Pyöräilykarttojen painosmäärä on yhteensä 140 000 kpl.

Ulkoilukartta
Ympärivuotuiseen käyttöön suunniteltuun ulkoilukarttaan on merkitty Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisen hiihtoladut, keittokatokset, koirapuistot, kuntoradat, lintutornit, luontopolut, matonpesupaikat, minigolfpaikat, skeittirampit, talvella aurattavat ulkoilureitit, telttailualueet, uimahallit, ulkoilualueet ja -puistot, ulkokuntoilulaitteet, urheilukentät, vesiliikenneyhteydet saariin, välinevuokraamot, frisbeegolfradat ja julkiset WC:t. Koko pääkaupunkiseudun ulkoilu- ja pyöräilykartan mittakaava on 1:40 000. Ulkoilukartan painosmäärä on yhteensä 160 000 kpl.

Jakelupisteet
Maksuttomia karttoja voi noutaa ilmestymisajankohtien jälkeen pääkaupunkiseudun kuntien liikuntatoimien toimipisteistä. Helsingissä karttoja on jaossa mm. Itäkeskuksen uimahallissa, Myllypuron liikuntamyllyssä, Oulunkylän liikuntapuistossa, Pirkkolan liikuntapuistossa, Töölön kisahallissa, Uimastadionilla, Kaupungintalon Virka Infosta ja Pohjoisesplanadin matkailuneuvonnasta. Pyöräilykarttaa jaetaan myös Narinkkatorin pyöräkeskuksessa sekä HSL:n palvelupisteissä. Espoossa karttoja saa yhteispalvelupisteistä ja Vantaalla Vantaa-infoissa sekä Myyrmäen ja Tikkurilan urheilupuistoissa.

Ulkoilukartta myös mobiilina netissä
Ulkoilukartan sähköinen versio löytyy osoitteesta www.ulkoilukartta.fi, jota voi käyttää apuna mm. reittisuunnittelussa ja etäisyyksien mittaamisessa.

Lisätietoja
Helsingin kaupungin liikuntavirasto
suunnittelija Kimmo Raineva
puh. 09 310 87794

Lisätietoja jakelupisteistä
Helsingin kaupungin liikuntavirasto/markkinointi & viestintä, puh. 09 310 87701
Vantaan kaupunki/liikuntapalvelut, puh. 09 8392 4605
Espoon kaupunki/liikuntatoimen keskus, puh. 09 816 21 (myös Kauniaisen jakelusta)

JAA