Maauimaloita perusparannetaan, Kauppatorille valmistui loppukesästä yhteyslaituri. Kuva: liikuntavirasto

Lukuisia liikuntapaikkoja perusparannetaan eteläisessä Helsingissä

27.02.2017 14:07

Liikuntavirasto rakentaa, rakennuttaa ja perusparantaa kiinteistöjä vuosittain. Liikuntatoimen hallinnassa on noin 146 500 neliömetriä rakennuksia, maa-alueita 4 800 hehtaaria ja vesialueita 3 900 hehtaaria Helsingissä ja lähikunnissa.

Vuoden 2016 aikana ja kuluvana talvena onkin tehty monia liikuntapaikkojen perusparannuksia esimerkiksi eteläisessä Helsingissä. Kesällä 2017 Uimastadionin olosuhteet ovat entistä paremmat, sillä siellä tehdään merkittäviä muutoksia. Helsinkiläisille rakkaan Uimastadikan hyppytornia ja -allasta, suihku- ja WC-tiloja perusparannetaan.

Eläintarhan kentän suositun Mikropolis-skeittipaikan peruskorjaus alkoi syksyn 2016 aikana. Skeittipaikkaa on uudelleen betonoitu ja pooli muotoillaan uudelleen, jonka osalta työt vielä jatkuvat keväällä 2017.

Elokuun 2016 aikana Kauppatorille puolestaan valmistui täysin uusi yhteyslaituri, josta vesibussit puksuttavat kesäkausina kohti Korkeasaarta. Jätkäsaaren luoteisosassa sijaitsevaan Saukonpaateen aallonmurtajaan puolestaan valmistui veteen laskeutuvat massiiviset betoniset istuinportaat, joista voi vaikka ihailla merenkäyntiä.

Etu-Töölössä sijaitsevan Väinämöisen kentän kaukalon pinta puolestaan peruskorjattiin syksyllä 2016, ja Lauttasaaren liikuntapuistossa uusittiin koripallokentän pinnoite. Historiallisen velodromin keskellä oleva kenttä sai myös uuden tekonurmen, joka otettiin käyttöön keväällä 2016. Myös Tehtaanpuiston kentälle on tulossa uusi tekonurmikenttä.

Lisätietoja:
Matti Kuusela

Helsingin kaupungin liikuntavirasto, suunnittelupäällikkö
puh. 040 506 6240, sähköposti matti.kuusela@hel.fi

 

JAA