Kuvituskuvassa sinistä ja punaista väriä sekä teksti Helsingin taide-ja kulttuurivisio 2030

Kerro unelmasi – vielä ehdit vaikuttaa Helsingin taide- ja kulttuurivisioon!

Helsinki kutsuu kaikki mukaan unelmoimaan tulevaisuuden taide- ja kulttuurikaupunkia. Voit jakaa oman unelmasi kanssamme osoitteessa taidejakulttuurivisio2030.fi – pidensimme vastausaikaa elokuun 2019 loppuun saakka.

Olitpa sitten kulttuurin ja taiteen tekijä, harrastaja, kävijä, kokija tai näkijä – olet tervetullut sydämellisesti visiomaan tulevaa. Mistä tai minkälaisista aineksista syntyy erityinen, omaperäinen ja helsinkiläinen kulttuuriskene vuonna 2030? Mitä tapahtuu Helsingissä tuolloin? Mitä Suomen pääkaupungin taide-, kulttuuri- ja tapahtumakenttä tarjoaa asukkailleen ja matkailijoilleen? Minkälaisiin asioihin – ja missä – voit Helsingissä törmätä?

Voit kuvata yksittäisen asian tai idean, jonka näkisit mieluusti toteutuvan tai ajatella isosti ja kirjoittaa oman laajemman visiosi. Voit myös miettiä, puuttuuko helsinkiläisestä kulttuurikentästä asioita tai ulottuvuuksia, joiden pitäisi olla siellä? Palveleeko nykyinen taide- ja kulttuuritarjonta kaikkia kaupunkilaisia? Mikäli ei, mitä mielestäsi tulisi tapahtua, jotta puuttuvat elementit voisivat kukoistaa?

Helsinki on asettanut työryhmän valmistelemaan kaupungille taide- ja kulttuurivision vuosille 2020–2030. Vision laatimiseksi työryhmä käy keskustelua taiteen ja kulttuurin merkityksestä koko kaupungille erilaisilla keskusteluareenoilla.

Voit unelmoida suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi 31.8.2019 saakka osoitteessa taidejakulttuurivisio2030.fi

Taide- ja kulttuurivision valmisteleva työryhmä hyödyntää vastauksia visiota laatiessaan.

Lisätiedot
hel.fi/taidejakulttuurivisio2030

Aleksi Malmberg
Taide-ja kulttuurivisiotyöryhmän puheenjohtaja
09 3102 2701
aleksi.malmberg@hel.fi

Ulla Laurio
Taide-ja kulttuurivisiotyöryhmän sihteeri
09 3107 0137
ulla.laurio@hel.fi


JAA