Kaunissaareen Sipoon saaristoon pääsee vesibussilla näillä näkymin 15.5. alkaen. Kuva: KopterCam/Helsingin kaupunki

Vesireittiliikenne käynnistymässä Helsingin saariin

Vesireittiliikenteen Helsingin ulkoilusaariin piti alkaa toukokuussa, mutta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi myös vesireittiliikenteeseen tuli muutoksia. Helsingin kaupunki on linjannut, että vesireittiliikennöitsijät voivat päättää kauden aloittamisen siirtämisestä enintään kesäkuun alkuun (1.6.2020).

Vesireittiliikennöinti on nyt hiljalleen käynnistymässä, ja esimerkiksi Uunisaareen liikennöivä Aava-Lines on jo aloittanut kuljetukset Uunisaareen.

NorsöLine on puolestaan aloittamassa reittiliikennöinnin Kaunissaareen perjantaina 15.5. Norsoline tulee asettamaan mahdollisia rajoituksia alukselle otettaviin matkustajamääriin, matkatavaroihin, maksutapoihin ja ennakkovarauksiin sekä tekemään muita tarvittavia järjestelyjä. Esimerkiksi Kaunissaareen liikennöivän aluksen kahvio ei ole toiminnassa toistaiseksi.

Tämän hetkisen tiedon mukaan JT-Linen vesireittiliikenne Pihlajasaareen, Merenkävijät ry:n kuljetukset Harakkaan sekä Suomen Saaristokuljetuksen Idän saaristoreitti alkavat 1.6.

Myös vesireittiliikenteessä ja saarissa ulkoillessa tulee muistaa vallitsevat ohjeistukset ja vastuullisen ulkoilijan etiketti.

Vesiliikenne ulkoilusaariin jakautuu reittiliikenteeseen ja kiertoajeluihin, joista vastaavat yksityiset liikennöitsijät. Vesireittiliikennöintiin ja aikatauluihin voi yhä tulla muutoksia. Aikataulut, mahdolliset muutokset ja muut tiedot vesireittiliikenteestä kannattaa aina tarkistaa vesireittiliikennöitsijöiden nettisivuilta.

Lisätietoja vesireittiliikenteestä ja -liikennöitsijöistä >>