Vesireittiliikenne Helsingissä, kuva: Helsingin kaupunki

Vesiliikennekauden alkua juhlitaan vesiliikennepäivänä 18.5.

Nauti merellisestä Helsingistä ja lähde elämysmatkalle Stadin saaristoon. Kesäkauden vesiliikennöinnin alkamista juhlitaan vesiliikennepäivänä lauantaina 18.5. Teemapäivän kunniaksi luvassa on vesiliikennepäivätarjouksia ja laivamatkoja puoleen hintaan.

Suurin osa vesiliikennöitsijöistä aloittaa kesän vesibussikuljetukset Helsingin saariin toukokuun alussa. Helsingin edustalla on noin 300 saarta, joista osaan pääsee ympäri vuoden ja osaan järjestetään reittiliikennettä vain kesäkaudella.

Vesiliikennöitsijöiden tarjoukset vesiliikennepäivänä

Norsö Line/Testpoint

Aikuisten Kaunissaaren meno-paluu päiväretki (normaalisti 22 e ), eläkeläis- / opiskelijalipun hinnalla, eli 12 eurolla. Lähtö Vuosaaresta klo 11 ja Kaunissaaresta takaisin klo 15. Yhdensuuntainen ajoaika noin 55 min.

Suomen Saaristokuljetus

Korkeasaaren, Isosaaren, Vallisaaren ja itäisen saaristolinjan laivaliput puoleen hintaan. Isosaaressa kahvi-pullat ilmaiseksi minkä tahansa aterian ostajalle saaren ravintolassa.
Korkeasaaren Kissalaakso on vain vartin merimatkan päässä Kauppatorilta. Jos kuuntelet tarkkaan, saatat kuulla aasianleijonan kumean karjahduksen lähtölaiturilta! Merellisen maisemareitin varrelta näkyvät mm. Katajanokka ja Pohjoisranta, eläintarhaan saapuessa rannassa nousevat vuohien upeat luonnonkalliotarhat.
Vesiliikennepäivänä laivamatkat Korkeasaareen Suomen Saaristokuljetuksen matkassa puoleen hintaan ja eläintarhan pääsyliput kaksi yhden hinnalla (Korkeasaari tarjoaa edullisemman). Korkeasaaren etu on lunastettavissa vain vesitse saapuessa Korkeasaaren laivarannan lipunmyynnistä. 

IHA-Lines

Doris-laivan risteilyt klo 11.30, 14.00 ja 16.30 11 euroa / hlö. Perhelippu (2 lasta ja 2 aikuista) samoilla lähdöillä vain 22 euroa. Klo 19.00 lähtö on normaalihintainen (20 euroa hlö).

Strömma

Sightseeing-risteily 2 yhden hinnalla. Lähdöt Kolera-altaalta ovat tunnin välein klo 10.30 - 18.30.

JT-Line

Pihlajasaaren, Suomenlinnan, Lonnan ja Vallisaaren reitit puoleen hintaan klo 16.00 saakka.

Suosikkisaaret haltuun HSL:n Reittioppaan avulla

HSL:n Reittioppaaseen lisätään vakituisen vesiliikenteen piirissä olevat 26 saarikohdetta: Kaunissaari, Pihlajasaari, Uunisaari, Suomenlinna, Lonna, Vartiosaari, Laajasalo, Kivisaari, Vasikkasaari, Isosaari, Vallisaari, Mustasaari, Sirpalesaari, Klippan, Liuskasaari, Harakka, Valkosaari, Särkkä, Korkeasaari, Satamasaari, Leikosaari, Pentala, Stora Herrö, Rövaren, Gåsgrundet ja Iso Vasikkasaari.

Reittiopas kertoo saariin suuntaaville muiden liikenneyhteyksien ohella yhteysaluksen lähtösataman ja liikennöintiaikataulun. Reittioppaaseen täältä


Lue lisää Helsingin saarista ja niiden tarjoamista palveluista hel.fi/saaristossa