Venesatama Pohjoisrannassa. Kuva: Emilia Asikainen

Veneiden talvisäilytyspaikkahakemusten käsittely ruuhkautunut

Helsingin kaupungin veneiden talvisäilytyspaikkahakemusten käsittely viivästyy syyskaudella 2019. Viive johtuu uuteen järjestelmään siirtymisen aiheuttamista ongelmista.

Helsingin kaupungin venepaikkojen sekä veneiden talvisäilytyspaikkojen hakulomakkeet siirtyivät verkkoon kevätkaudella 2019. Uudessa järjestelmässä on ilmennyt ongelma nostoalueiden talvisäilytyspaikkojen haun yhteydessä. Tästä johtuen nostoalueiden talvisäilytyspaikkoja ei voi enää tälle kaudelle hakea sähköisellä hakemuksella, vaan haku tapahtuu venepaikkavarausten asiakaspalvelupisteessä (Kisahalli, Paavo Nurmen kuja 1 E, avoinna arkisin klo 9-14).

Toimintaohjeena kaikille nostojärjestysalueille haluaville suositellaan, että he käyvät katsomassa paikan päällä haluamallaan nostojärjestysalueella onko omalle veneelle tilaa. Nostojärjestysalueita ovat lännessä Hernesaari, Pajalahti, Kaisaniemi ja Lähteelä idässä Ruusuniemi I ja II, Puotila, Marjaniemi, Strömsinlahti.  Tämän jälkeen asiakkaan tulee hakea ja maksaa ko. paikka venepaikkojen asiakaspalvelupisteessä Kisahallilla.

Ruutualueiden asiakaspaikkoja voi edelleen hakea sähköisellä lomakkeella osoitteessa venepaikat.hel.fi. Venepaikkavaraukset lähettää tarjouksen paikasta asiakkaalle tekstiviestinä. Ruutupaikkojen lukumäärä on rajallinen, ja hakijoiden suuren määrän vuoksi paikkoja ei riitä kaikille halukkaille. Veneiden talvisäilytysypaikkojen haku kuluvalle kaudelle sulkeutuu, kun kaikki paikat on jaettu. Asiasta tiedotetaan osoitteissa venepaikat.hel.fi:ssä sekä hel.fi/veneily.

Kaikkien talvisäilytyspaikan vuokrat tulee maksaa venepaikkavarauksien toimistolla Kisahallilla (huom. vain korttimaksut). Maksu on suoritettava ennen veneen nostoa ja siirtämistä tai talvitelakointitarvikkeiden tuomista talvisäilytysalueelle. Suoritettua talvisäilytysmaksua vastaan vuokralainen saa talvisäilytystarran, joka on kiinnitettävä helposti havaittavaan ja näkyvään paikkaan joko venepukkiin tai veneeseen.

Lisätiedot

Venepaikkavaraukset (avoinna arkisin klo 9-16), Paavo Nurmen kuja 1 E, venepaikkavaraukset@hel.fi
puh. 09 310 87900 (arkisin 9-14)