Kuvassa yksityiskohta purjelaivan kannelta. kuva: Chris Lawton on Unsplash

Veneiden talvisäilytyksessä muutoksia

Veneilykausi päättyy ja veneitä nostetaan talviteloille jälleen 15.9.2019 alkaen. Helsingin kaupungin venepaikkojen talvisäilytyksessä tapahtuu tänä syksynä muutoksia: Merisataman talvisäilytys siirtyy Hernesaareen, Rajasaaressa siirrytään ruutukaavaan ja Ruusuniemi I:ssä kokeillaan lohkottua nostoaluejärjestelmää. Tervasaaressa puolestaan uusitaan venelaitureita.

Merisataman talvisäilytysalueelle rakennetaan Tehtaankadun koulun väistötilat, jotka ovat paikalla ainakin vuoteen 2023 asti. Korvaava talvisäilytysalue järjestetään Hernesaaren (Hernematalankatu 3). Kyseinen alue on käytössä talvisäilytyskauden 2019-2020. Hernesaaren talvisäilytysalue on nostojärjestyksessä täytettävä alue. Paikat jaetaan pääsääntöisesti niille veneilijöille, joilla on ollut aiemmin talvisäilytyspaikka Merisatamassa, ja ovat tehneet sähköisen venepaikkahakemuksen osoitteessa venepaikat.hel.fi. Paikkoja ryhdytään tarjoamaan asiakkaille heti alueen valmistuttua. Alueella ei ole käytössä sähköä tai vettä.

Rajasaaren talvisäilytysalue ei ole enää nostojärjestysalue, vaan ruutualue. Muutos vaikuttaa paikkojen hinnoitteluun. Vastaisuudessa hinta muodostuu ruudun koon mukaan, eikä veneen koon, kuten aikaisemmin. Rajasaaren paikat jaetaan ensisijaisesti niille, joilla on ollut talvisäilytys Rajasaaressa viime kaudella. Venepaikkavaraukset on jo aloittanut ruutujen jaon asiakkaille.

Alueelle ei saa tuoda veneitä eikä telakointitarvikkeita muutoin kuin siinä tapauksessa, että asiakas on saanut Helsingin kaupungin venepaikkavarauksilta tarjouksen paikasta ja paikka on maksettu. Talvisäilytyskausi alkaa 15.9.2019.

Ruusuniemi I:n talvisäilytysalue on jaettu ns. lohkoihin. Veneen voi telakoida Ruusuniemi I lohkoalueelle ainoastaan, mikäli veneelle on osoitettu lohkoalue tai Helsingin kaupungin venepaikkavaruksista on lähetetty tarjous ko. venepaikasta ja paikka on maksettu eräpäivään mennessä. Ruusuniemi I:en paikat jaetaan pääsääntöisesti niille, joilla oli vene alueella viime kaudella.

Tervasaaressa uusitaan venelaiturit A ja B. Veneet tulee siirtää pois laitureista viimeistään 7.10.2019 alkavalla viikolla (viikko 41).

Lisätiedot

Venepaikkavaraukset (avoinna arkisin klo 9-16)
Paavo Nurmen kuja 1 E, venepaikkavaraukset@hel.fi, 09 310 87900 (arkisin 9-14)