Lähikuva Itäkeskuksen uimahallin seinämaalauksesta, jossa muun muassa henkilö kukkaseppeleessä.

Itäkeskuksen uimahalli avataan syyskaudeksi uusittuna

Itäkeskuksen uimahalli avautuu täksi syyskaudeksi keskiviikkona 4.8.2021 värikkäämpänä kuin koskaan. Hallin seiniä nimittäin koristavat eloisat maalaukset, jotka tekevät paikasta mielekkäämmän ja viihtyisämmän.

Maalaukset toteutti liikuntapalveluiden oma työntekijä Kerttu Hynni, joka on tehnyt muitakin vastaavia maalauksia sekä tilaustöitä toiminimellään ApekWorks. Hynni kertoo idean Itiksen maalauksista syntyneen yhdessä hallin muun henkilökunnan kanssa.

”Itis on sellainen vapaa-ajanviettopaikka, ja hain maalauksiin fiilistä sen mukaan. Yritän aina miettiä millainen teos tekee ihmiset iloisiksi, ja mistä lapset voisivat pitää. Itiksessä käy kuitenkin paljon lapsia”, Hynni juttelee.

Kaikki maalaukset on toteutettu spray-maaleilla, ja teoksia tuli lopulta viiteen paikkaan uimahallissa. Maalaukset tehtiin pätkissä aina silloin kun niitä pystyi tekemään. Nyt sisätiloissa olevat maalaukset ovat valmiit ja asiakkaiden ihasteltavissa. Tuleeko Itikseen sitten vielä jossain vaiheessa lisää maalauksia?

”No se vähän riippuu mitä tilataan! Vähän on ollut puhetta myös ulkoseinien maalaamisesta, mutta katsotaan mitä tapahtuu”, Hynni vihjailee.

Itäkeskuksen uimahallin seinässä oleva delfiinimaalaus.

Värikkään maalaustaiteen lisäksi Itäkeskuksen uimahallissa on ihasteltavana lasten uusi leikkitila, joka rakennettiin vanhan varaston tiloihin. Leikkitilassa on lattialla pestävä keinonurmimatto, leikkikaluja, -kalusteita ja -teline. Ja tietysti Hynnin maalaamaa taidetta seinillä. Leikkitilassa lapset ja vanhemmat voivat leikkiä uinnin lomassa, tai vaikka vanhemmat sisarukset telmiä nuorempien vauvauinnin aikana.

Lisäksi Itiksen altaissa on tarjolla kaksi virtuaalivesijumppalaitteistoa, joita voi käyttää omaan aikatauluun sopivasti. Myös hallin kuntosalipalveluihin kuuluvat myös kymmenet erilaiset liikuntasalin virtuaalijumpat, joihin voi osallistua oman aikataulun mukaan aina kun liikuntasalissa on tilaa. Asiakas voi valita virtuaalijumppalaitteiston näytöltä mieleisensä vaihtoehdon kymmenistä eri jumpista, joita on kattavasti aina vatsa-pakarajumpasta joogaan, coresta venyttelyyn, kahvakuulailuun ja lukemattomiin muihin jumppiin. Jumpan valitsemisen jälkeen salin isolta valkokangasnäytöltä alkaa jumppaohjaus.

Itäkeskuksen uimahallin aukioloajat ja muita tietoja >> 

Hynnin maalauksia muissakin liikuntapaikoissa

Eikä Hynnin maalaukset pelkästään Itiksen uimahalliin ole jääneet. Hänen ensimmäinen liikuntapaikkaan valmistunut teos tuli Laajasalon uimarannalle. Hynni on myös maalannut jäänhoitokone Zambonin päheäksi dinosauruksen pääksi, jonka näkee tositoimissa luistelukauden alkaessa Kontulan liikuntapuistossa. Samaisessa liikuntapuistossa myös varastokoppi on saanut katu-uskottavamman ilmeen Hynnin käsittelyssä.

"Zamboneita olisi kiva maalata lisää, vaikka sellainen kokonainen dinoperhe", Hynni naureskelee.

Hynnin maalaustaiteeseen voi tutustua hänen töitään esittelevällä toiminimensä ApekWorks -Instagram-tilillä >>

Jäänhoitokone maalattu mukailemaan dinosauruksen päätä.