Kuva Uunisaaren kävelysillasta vasemmalta katsottuna.

Uunisaaren ponttonisilta asennetaan maanantaina jalankulkijoille

Kaivopuiston edustalta Uunisaareen vievä kävelyponttonisilta asennetaan paikoilleen maanantaina 15. marraskuuta. Ponttonisilta on ulkoilijoiden käytössä 15. huhtikuuta 2022 asti.

Pian on jalankulkijoilla jälleen suora reitti Kaivopuiston edustalla sijaitsevaan Uunisaareen, kun perinteinen ponttonisilta asennetaan Merisatamanrannasta Pohjoiseen Uunisaareen. Kävelysilta palvelee jalankulkijoita mahdollistaen Uunisaaren virkistyskäytön talvikaudellakin, katkaisten samalla saaren ja rannan välillä kulkevan veneväylän.

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Uunisaari on pinta-alaltaan noin kolme hehtaaria ja muodostuu toisiinsa yhdistetyistä eteläisestä ja pohjoisesta saaresta. Uunisaaresta pääsee kätevästi kävellen myös viereiseen Liuskasaareen siltaa pitkin, mikä laajentaa kaupunkilaisten suosimien Kaivopuiston, Eiran rannan ja Merisataman virkistysalueita ympärivuotisesti. Uunisaari on perinteikäs helsinkiläisten virkistyskäyttökohde, sillä jo 1800-luvulla saaressa toimi suosittu merikylpylä. Saarella on uniikki historia, sillä siellä on aikoinaan toiminut myös öljynkeittämö sekä maalitehdas ja on saarella valmistettu jopa ruumisarkkuja.

Tällä hetkellä saaressa toimii yksityinen tilausravintola Uunisaari, joka ylläpitää myös maakaasulämmitteisiä tilaussaunoja. 

Uutinen on julkaistu 11.11. ja sitä on päivitetty 15.11.