Uimastadionille etsitään uutta ravintolayrittäjää

Helsinkiläisten kesän olohuoneeseen Uimastadikalle on nyt paikka vapaana kahvila- tai ravintolayrittäjälle. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut vuokraa Taka-Töölössä Uimastadionin maauimalan yhteydessä olevan ainutlaatuisen kahvilatilan kokeneelle kahvila- tai ravintolatoimijalle, joka toiminnallaan tukee maauimalan viihtyisyyttä, toimivuutta ja monipuolisuutta.

Uimastadionin maauimala on yksi Helsingin kaupungin suosituimmista kesäpäivän viettopaikoista. Entisen olympia-areenan historiallinen miljöö houkuttelee helteillä tuhansia auringonpalvojia, lapsiperheitä, turisteja ja kuntoilijoita vauvasta vaariin nauttimaan Stadikan monipuolisista palveluista. Kaupungin tavoitteena on vuokrata nämä verrattomat kahvilatilat toimijalle, joka kykenee tarjoamaan laadukasta palvelua kaupunkilaisille ja matkailijoille. Toimijalta toivotaan selkeitä ja laajoja aukioloaikoja, alan kokemusta palvelun tuottamisesta, kohtuullista hinnoittelua, asianmukaista kalustoa sekä vesiliikunnasta nauttimisen mahdollistamista laajalle yleisölle erityisryhmät huomioiden.

Vuokrattavat tilat sijaitsevat Uimastadionin maauimalan alueella). Tarkka osoite on Hammarskjöldintie 5, 00250 Helsinki. Vuokrattaviin tiloihin kuuluu maauimalan kahvilakeittiörakennus (kooltaan noin yhteensä 2 kerroksessa 240m2), jonka yhteydessä on upeat puitteet mahdollistava noin 300 m2 osittain katettu ulkoterassialue. Lisäksi vuokrattaviin tiloihin kuuluu Uimastadionin etupihalla sijaitseva kioskirakennus (kooltaan noin 15 m2), jonka yhteydessä on olympialaisia varten istutettujen poppelien viihtyisästi varjostama noin 20 m2 terassialue. Vuokrakohde vuokrataan siinä kunnossa kuin se on luovutushetkellä.

Kaikkien kaupunkilaisten käyttöön tarkoitetuilla julkisilla alueilla olevien rakennelmien ja palveluiden tulee täydentää aluetta laadukkaalla ja alueelle sopivalla toiminnalla. Yrityksen nimen ja toiminnan esiintuominen rakennuksen ulkoasussa on sallittua, mutta yleisenä mainospintana rakennuksia ei tule käyttää. Kaiken toiminnan tulee tapahtua vuokra-alueella ja vuokralaisella on vastuu huolehtia lähiympäristön siisteydestä ja viihtyisyydestä. Vuokralaisen oikeudet ja vastuut määritellään tarkemmin vuokrasopimuksessa ja sen liitteenä olevissa vastuunjakotaulukossa sekä hankintakohteen kuvauksessa. Dokumentit lähetetään PDF muodossa, pyynnöt sähköpostilla ositteeseen: jyrki.inkinen@hel.fi

Näyttömahdollisuus sovittavissa erikseen katja.kuusisto@hel.fi, (09-31021449).

Toimijan tulee selvittää ja hankkia toimintansa edellyttämät viranomaisluvat. Näihin voivat lukeutua esimerkiksi rakennusvalvontaan, elintarvikevalvontaan ja ympäristövalvontaan liittyvät sekä pelastusviranomaisen myöntämät luvat.

Kohde vuokrataan avoimena hakuna ja on vuokrattavissa yrityksille, joilla on voimassa oleva y-tunnus. Jos kohteeseen tulee enemmän kuin yksi hakemus, valitaan se, joka saa korkeimmat yhteispisteet laadullisista kriteereistä ja tarjotusta vuokrasummasta.

Hakemukset tulee lähettää 22.3.2022 klo 12:00 mennessä osoitteeseen jyrki.inkinen@hel.fi

Hakemuksen liitteessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:

  • Yrityksen nimi, osoite, yhteyshenkilö, yhteystiedot ja y-tunnus
  • Vuokrattavan kohteen nimi
  • Kohteen diaarinumero: HEL 2022-002170
  • Tarjottu vuokra (vuosihinta euroina ilman arvonlisäveroa)
  • Liiketoimintasuunnitelma
  • Halutessaan vapaamuotoinen kuvaus suunnitelmasta ko. kohteeseen